Razlozi zbog kojih žene ostaju u lošem braku

1. Ne žele povrijediti svog supruga ili djecu

Mnoge žene sklone su tome da na prvo mjesto stavljaju tuđe osjećaje, pa ne slušaju svoje srce već se žrtvuju, što im se može obiti o glavu.
2. Biološki sat otkucava

Zbog osjećaja da joj vrijeme da postane majka istječe, žena je u stanju ostati u braku, pogotovo ako je u strahu da bi joj to mogla biti zadnja šansa da postane roditelj.
3. Nedostatak samopouzdanja dovodi ih do toga da se 'smire'

Ništa ne narušava samopouzdanje brže od nezdravog odnosa. Mnoge žene ostaju u disfunkcionalnim brakovima jer su uvjerene da su sve to zaslužile. Kada im se događaju loše stvari, uvjeravaju se da bi trebale biti zahvalne za to što imaju.
4. Ne žele izgubiti svoj status udane žene

Ženama koje su se naviknule na status udane žene može biti jako teško. Njihove obitelji mogu im isticati kako je brak jedini put prema sreći, možda žele još jedno ili dvoje djece, a možda im je teško odreći se osjećaja doma koji ide ruku pod ruku s brakom. U svakom slučaju, želja da održe trenutačni životni stil može biti presudna za svaku ženu koja razmišlja o razvodu.
5. Nisu dovoljno financijski 'potkovane' da bi se odlučile na samostalan život

Mnogo je žena koje se boje kako će ostati bez financijske podrške nakon razvoda. Najčešće je to nepotrebni strah, koji se temelji na nesigurnosti i pretjeranoj ovisnosti. Na kraju krajeva, novac nikad ne bi trebao spriječiti ženu da napravi što treba kako bi zaštitila svoje zdravlje i sreću.
6. Nemaju uzor za zdrav odnos

Neke žene jednostavno nisu imale u svom životu pozitivan model u koji bi se ugledale i koji bi im pomogao da budu svjesne da mogu bolje.
7. Razvod im se čini gorim od lošeg braka

Iracionalni strah i negativni pogled na budućnost može iskriviti ženinu percepciju zbog čega odluči ostati u nezdravom braku. Racionalizacijom i poricanjem zna se uvjeravati da njen položaj nije stvarno 'loš' i tako zaglavi u disfunkcionalnom braku.
8. Nedostaju im sposobnosti da započnu svoj život ispočetka

Mnoge žene jednostavno ne znaju kako odustati od braka i krenuti prema životu kakav zaslužuju. Okretanje nove stranice u životu može jednostavno biti previše zastrašujuće.
9. Boje se samoće

Često se 'soliranje' izjednačuje sa samoćom i tugom, no to nije baš tako. Treba odvagati prednosti samostalnog života i prednosti braka.
10. Odane su obavezi

Odanost se treba staviti u kontekst. Žene koje ostaju odane partneru unatoč velikoj boli koju proživljavaju trebaju se zapitati čemu su zbilja odane, piše galtime.com.

Magazin.hr