Q testovi pokazali: Žene su inteligentnije od muškaraca!

Po prvi puta otkad se provode ovakva istraživanja, psiholozi su otkrili da su rezultati žena bolji od rezultata koje su postigli muškarci, piše Daily Mail.

Naime, otkad su istraživanja počela, žene su zaostajale pet bodova za muškarcima što je ponukalo istraživače da zaključe kako je riječ o genetskim različitostima. Međutim, jaz se počeo smanjivati u nekoliko posljednjih godina i ove su godine žene napredovale, tvrdi istraživač James Flynn.

'U posljednjih sto godina IQ je porastao i kod muškaraca i kod žena, ali je kod žena rastao brže nego kod muškaraca. Ovo je posljedica modernog doba. Kompleksnost modernoga svijeta prilagođava naše mozgove i povećava IQ.', kazao je Flynn.

Moguće objašnjenje je sve zahtjevniji životi žena u kojima žena nastoji napraviti balans između brige o obitelji i karijere. Drugo moguće objašnjenje je da žene imaju nešto veći potencijal inteligencije od muškaraca te da ga sad realiziraju.

Flynn će svoje nalaze objaviti u knjizi kada bude imao više podataka koji bi mu pomogli objasniti ovaj trend te je dodao kako je 'puni učinak modernog doba na žene tek u nastajanju'. Knjiga će sadržavati rezultate istraživanja provedenog u zemljama zapadne Europe, SAD-u, Kanadi, Novom Zelandu, Argentini i Estoniji.