NOVI TREND MEĐU POZNATIM HRVATICAMA 'Pa što ako je on 15 godina mlađi kada je naša ljubav prava i iskrena...'

žene, trend, godine
Ona je čak petnaest godina starija od njega i ja mislim da to Igoru neće donijeti ništa dobro - prenose mediji razmišljanja srpskog pjevača Dragana Kojića Kebe, koji splitsku pjevačicu, očito, ne želi za snahu jer smatra da je prestara za njegova sina.

Folk-pjevač nije jedini koji ovih dana zabrinuto vrti glavom nad romansom 43-godišnje žene i 28-godišnjeg mladića. Velike razlike u godinama između zaljubljenih parova uvijek intrigiraju dokone promatrače, a skandal je zajamčen ako je u vezi žena ta koja je znatno starija od svog odabranika.

Severina, koja se nikad nije brinula zbog eventualne osude okoline, zasad se ne oglašava po tom pitanju. Ona je zaljubljena do ušiju, čini joj se kao da naočitog nogometnog menadžera poznaje cijeli život, šalje mu srdašca putem društvenih mreža...

- Pustite mlade neka se vole - kao da tim svojim gestama ponovo poručuje pjevačica, kojoj ovo nije prvi put da ljubi mlađeg muškarca. Podsjetimo, u jesen 2005. godine tada 34-godišnja Severina zaljubila se u osam godina mlađeg Matu Čuljka, a njihova je veza potrajala oko godinu i pol. Razišli su se prijateljski, a razlog prekida, istaknula je Severina, nije bila razlika u godinama.

Da je mlađe slađe, pokazuju i glumica Nina Violić (43), koja je već šest mjeseci u vezi s 19 godina mlađim beogradskim glumcem Milanom Marićem, te pjevačica Marina Perazić (56), koja je prije dvije godine navodno bila u ljubavnoj vezi s tada 21-godišnjim studentom Dimitrijem Blugrejem. Marina o toj svojoj romansi nikad nije željela govoriti medijima, ali je rado isticala da je privlače mlađi muškarci. Istraživanja pokazuju da nije jedina: svaka šesta žena starija od pedeset godina za partnera bi izabrala 40-godišnjaka, podaci su iz jedne američke ankete.

Psiholozi ovakav izbor objašnjavaju činjenicom da su odavno prošla vremena u kojima je muškarac bio glava kuće u koju donosi svoju zaradu, a slatka i poslušna ženica doma ga čeka spremna da udovolji svim njegovim željama. Žene danas zarađuju same, ne treba im zaštitnik, pa slijedom toga biraju mlađe, fleksibilnije, zabavnije i tolerantnije muškarce.

Da taj odabir može biti jako dobar, svojim primjerom pokazuju Danijela Martinović (44) i Petar Grašo (39), koji se vole već punih sedamnaest godina. U svojem pet godina mlađem Petru, pjevačica, ističe, ima sve ono što nije pronašla ni u jednom drugom muškarcu. Slično govori i Jelena Radan (40), koja je svom šesnaest godina mlađem dečku Borisu Sekuliću prije malo više od godinu dana rodila kćer Mašu, shvaćajući da ljubav ne pita za godine.

jutarnji list