Njega kože tijekom jeseni

tusiranje
Nažalost ljeto ne može trajati vječno i zato se što prije treba pripremiti za jesen. Nakon toplih mjeseci polako dolazi hladnije doba godine koje isto tako ima svoje čari, a malo je onih koji ne mogu ostati imuni na prekrasnu boju lišća u jesen.

Koliko god bilo lijepo tijekom ljeta, važno je razmisliti o pravoj pripremi za hladne te njezi kože kojoj će nakon više mjeseci visokih temperatura i sunčanja trebati poseban tretman ili posebna njega. Što podrazumijeva njega kože u jesen?

Iako sunce više neće biti jako to ne znači da se više ne treba štititi, pa se još neko vrijeme preporučuju kreme sa zaštitnim faktorom. Koži će i dalje biti potrebna hidratacija bez obzira što su vrućine ostale iza vas, a najvažnije je da joj što prije priuštite piling kojim ćete se riješiti mrtvih stanica kože, ali ne više od dvaput tjedno jer nije dobro pretjerivati.

Nakon pilinga potrebno je pobrinuti se da koža dobije dovoljnu količinu svježine, da se hidratizira. Odaberite između brojnih krema, ali prije nego ih krenete nanositi pazite da su prilagođene vašem tipu kože. Pored krema pomoći mogu i prirodne maske za lice s namirnicama koje vjerojatno već imate.

Umijte se i nakon toga umasirajte med te ostavite 15 do 20 minuta i nakon toga isperite. Kako bi bili zadovoljni svojim izgledom i nakon što prođu topli dani, okrenite se nježnijim varijantama tonika za čišćenje lica uz pomoć kojih koža neće izgubiti na vlažnosti. Pored maski za lice kućne radinosti ne treba zaboraviti na ulja s kojima će koža dobiti sve potrebne sastojke da bi zimu dočekala još spremnija.

Radi se o uljima koji u sebi imaju dovoljnu količinu vitamina K i s kojima će se koža moći obnoviti. I na kraju ne zaboravite na svoje ruke koje će možda biti najizloženije. Kako bi spriječili sušenje kože na tom dijelu, ne zaboravite svaku večer prije spavanja, a ako je potrebno i nekoliko puta po danu nanositi kremu na ruke.

Pronađite proizvod koji mislite da je baš za vas, a ako ne želite kupovne proizvode, svoje ruke svaku večer prije nego idete spavati možete počastiti masažom uz pomoć maslinovog ulja.