Mislili ste da znate obrijati noge? E, pa, ovo je 7 najčešćih grešaka koje radite

njega stopala, zima, noge, pomoć, noge, žene, muškarci, noge, brijanje, greške, trikovi, savršene noge, stopala, njega stopala, ljeto, noge, savršene noge, njega, znakovi, stopala, strije, kao se boriti protiv strija, noge, ljeto
1. Brijete noge čim uskočite ispod tuša

Jasno je da želite to obaviti što prije, ali stručnjaci preporučuju da pričekate 15 minuta prije brijanja dok se tuširate ili kupate. Tako ćete omekšati dlake i otvorit će se folikule. Ali, nemojte čekati više od 15 minuta jer će koža nakon toga nabubriti i otežati temeljito brijanje.

2. Brijete noge ujutro

A zapravo biste trebali navečer. Tako će vaše noge biti glađe jer će "otekline" splasnuti i dlake će se vratiti u folikule.

3. Brijete noge "na suho"

Ma koliko bili u žurbi nikada nemojte brijati noge bez da ste stavili pjenu ili nešto što inače koristite za brijanje. Izbjegavajte noge mazati sapunom, to je čak i gora opcija nego brijanje "na suho". Regenerator za kosu bit će dobar izbor ako ste ostali bez hidratizirajuće kreme za brijanje.

4. Jednokratne britvice s jednom oštricom

Koristite se jednokratnim britivicama s jednom oštricom? To je ok ako ste na putu ili u hotelu pa se poslužite takvom britvicom. Ali, izbjegavajte kada god ste u mogućnosti. Kupite britvice s 4 ili 5 oštrica. Nakon njih će koža biti glađa jer temeljitije prelaze preko kože, posebice na području oko koljena i zglobova.

5. Predugo se koristite istom britvicom

"Jednokratne britvice" često ženama nisu jednokratne. Ponekad se koriste i tri, 10, 15 puta, sve dok se ne istupe. Ako ih dobro održavate i pazite na čistoću britvice onda nema problema. Ali preporuka je staru zamijeniti novom nakon 10 upotreba jer se, osim nastanka neugodnog crvenila na koži i prištića, može doći i do infekcije.

6. U kojem smjeru vučete britvicu

Iako s emože činiti nevažno, nije. Prve poteze britvicom po koži uvijek radite u smjeru rasta dlake da ih skratite, a tek zatim povucite u suprotnom smjeru. A ako imate osjetljivu kožu nemojte mijenjati smjer i dlake "izbrijavati". Tako uzrokujete iritacije, stvarate veće mogućnosti za porezotine i sl.

7. Ne posuđujte "mušku" britvicu"

Znamo, kada je vaša "već na izmaku snaga", a vrijeme je za novo brijanje, nemojte potezati za partnerovom britcvicom. Uvijek imajte spremne nove britvice,a ako ste ostali bez njih, suzdržite se dok ne odete u shopping. Upravo zbog mogućnosti nastanka infekcija trebali biste izbjegavati uzimati tuđe britvice. Na koncu, ne znate kako i je li ih uopće dobro očistio.

Vecernji list