Mariana: Jake žene

žene, mariana, mariana, mariana, mariana, mariana, mariana, mariana, mariana, mariana, ljubav, mariana, ćaća, mariana, mariana, mariana, tata, ćaća, otac, mariana
Muškarci vele "Žena, jbt, treba da je Žena ne muškarac! Zna se gdje joj je mjesto. Treba da kuha, sprema i čisti.I poželjno je bude zgodna i lijepa. I samo moja. " Jeste, dragi muškarci, u pravu ste. Sve vas razumijem. Vašu snagu i sve vaše hrabrosti. Vaš kukavičluk. Vaša plitka razmišljanja. Vašu vječitu težnju da žena treba biti podređena i konstantno vjerna krpama, metli i isključivo vama samima. Ja vas, majkemi, sve razumijem. Vaše komplekse, naročito. No ne mogu da razumijem Žene koje na vaša razmišljanja klimaju glavom dok lašte vaše cipele, sa osmjehom.

Da stavljaju puder da sakriju "dokaze" vaše ljubavi. Da čekaju neke datume u nadi da ćete ih se sjetiti i reći im da ih volite. Jaka žena, jašta nego jaka žena. Ona ne ovisi o nikome. Posebno ne o muškarcu. Ona nesumnjivo mnogo bolova podnese nego duplo "jače" muško koje cmizdri u tajnosti i za najmanju sitnicu. Jaka žena je svjesna svojih slabosti u svakom momentu pretvarajući te iste slabosti u svoje jakosti. U svoje lekcije, u svoju snagu. Jakost Žene ne leži u mišićima već u duhovnoj jakosti. Mentalnoj. I , pored svega, itekako umije biti Žena. Žena koja u muškom svijetu traži svoj dio koji zaslužuje.

Uz puni respekt.

Mariana/HERCEGOVINA.info