Koje boje odgovaraju kratkim noktima?

lak za nokte, upotreba u kućanstvu, lakovi za nokte, kratki nokti, boje, nokti, lak na noktima, osušiti, prevare, lak za nokte, nokti, greške, nokti, lakiranje, aceton , lak na noktima, nokti, lak na noktima, trik
Odabir boje ovisi i o dužini noktiju, ali i efektu koji želite postići. Kada su kratki nokti u pitanju, za njih gotovo pa i da nema pravila, jer zbog dužine 'trpe' sve nijanse.

No bojom, kod ove dužine možete postići mnogo efekata. Uz odgovarajuću manikuru nokti će izgledati elegantno, uz prozirni lak u trenu ćete im dati sjaj, a uz tamnije nijanse znalački lakirane nokte vizualno ćete ih izdužiti.

No prednost kratkih noktiju je što s njima teško možete upasti u zamku kiča. Naime, dok crveni lak na dugim noktima može izgledati, s jedne strane luksuzno, a s druge jeftino. Kod kratkih noktiju pak manja je vjerojatnost da će izgledati loše. Naravno uz uvjet da je besprijekorno nalakiran i da su nokti i ruke njegovani.

"Kratki nokti idealni su ukoliko volite ekperimentirati s bojama jer na njima odlično izgledaju baš svi tonovi, od tamnog do mliječno bijelog"

Hoćete li se pak odlučiti za svjetliju ili tamniju nijansu prvenstveno ovisi o ukusu no, važno je znati da odabirom boje na kratkim noktima ipak možete postići određeni efekt.

Tamni lak: Iako ste možda uvjerenja kako tamne nijanse kratke nokte vizualno dodatno skraćuju, malim trikom kod lakiranja, možete postići suprotan efekt. Naime, ukoliko želite nokte vizualno izdužiti tamni lak je idealan odabir. Pripazite samo da lak ne nanesete do rubova nokta i postići ćete upravo taj efekt.

Prozirni lak: Prozirni lak dobar je odabir ukoliko želite diskretni sjaj, ali i ako bojite nokte u žurbi. Naime, kod prozirnog laka teško možete pogriješiti kao kod npr. crvenog koji zahtjeva potpuno mirnu ruku i koncentraciju. Efekt koji daje su njegovani sjajni nokti u trenu.

Pastelni lak: Nježne pastelne boje savršeni su kompromis između tamnog i prozirnog laka, a i u širokoj paleti lako ćete pronaći nijansu koja vam se sviđa. Oni za razliku od tamnih boja daju prirodniji izgled, a i lakše se nanose, jer se sitne nepravilnosti prilikom nanošenja ne vide tako očito kao kod tamnih nijansi. Efekt su privlačni ne previše neupadljivi nokti.

S čim treba biti oprezan:
I dok kratki nokti 'trpe' sve boje neke trendove u lakiranju i dodatne igre s bojama i aplikacijama treba izbjegavati. Ombre manikura, u kojoj su po uzoru na ombre pramenove, nokti obojani u dvije boje, obrnuta francuska manikura ili pak aplikacije od cirkona trendovi su koji ipak zahtjevaju određenu dužinu.

Ukoliko ipak želite nokte dodatno ukrasiti možete probati s jednim cirkonom koji bi im mogao dati glamurozniji izgled bez pretjerivanja.

No bez obzira voljeli boje ili ne, za ljepotu noktiju ipak je najvažnija njega, koja uključuje hidrataciju, poliranje i oblikovanje noktiju. Sve ostalo stvar je ukusa i kombinacije s garderobom.

Izvor: zadovoljna.hr