Kako izabrati pravi grudnjak?

grudnjak
'prelijevanjem' ili gravitacijom, vrijeme je da naučite kako svojim grudima pružiti najbolju udobnost.

Svaka sedma cura želi pod nož - jeste li među njima?

Najčešća greška koja se događa pri izboru grudnjaka je njegova prevelika veličina, premale košarice i biranje 'od oka' jer, kad je o grudnjacima riječ, obično biramo ono što nam se sviđa, a ne ono što nam zaista odgovara. Zato, metar u ruke i izmjerite najuži dio prsnog koša (ne grudi, već koša) kako biste otkrili koju veličinu zaista nosite. Prilikom mjerenja pazite da krojački metar ne bude labav i da ima istu liniju naprijed i natrag. Veličine grudnjaka razlikuju se po pet centimetara, pa ako ste, primjerice, izmjerili 83 centimetra, vaša je veličina 85.

Kada izmjerite grudni koš i pronađete pravu veličinu, vrijeme je da se posvetite košaricama. Njihova je tajna u tome da moraju savršeno pristajati uz tijelo, da ne budu ni prevelike ni premale. Ako spadate u ovih osamdeset posto žena koje nose pogrešnu veličinu i pogrešne košarice grudnjaka, najvjerojatnije imate male košarice. I ovoga puta izmjerite obujam svojih grudi, mjerite ga u razini bradavica, ponovno pazeći na to da krojački metar zadržava istu liniju naprijed i natrag.

Isprobavanje grudnjaka jedina je garancija

Sada imate dvije mjere, onu obujma grudnog koša i onu obujma grudi. Izračunajte njihovu razliku, pa pogledajte koja košarica bi prema tablici najviše odgovarala vama. Na primjer, ako imate obujam grudi 90 i obujam grudnog koša 75, razlika je 15, pa biste trebali uzeti košarice veličine B. Ovu tablicu uzmite samo kao okvirni prijedlog, jer gotovo svaki proizvođač donjeg rublja ima malo drugačije veličine košarica, tako da je isprobavanje grudnjaka jedina garancija da ćete pronaći onaj pravi za vas.

Zapamtite, veće grudi ne staju u A i B košarice, pa se nemojte sramiti od prodavačice zatražiti neka druga slova abecede u potrazi za savršenim grudnjakom. Dajte si vremena, isprobajte sve dostupne veličine košarice pa, u slučaju da stvarno imate veće grudi, nemojte se iznenaditi ako vam najbolje pristaju grudnjaci s veličinom košarice D ili E.

Ruke u zrak!

Svaka obdarenija žena vrlo dobro zna da potraga za pravim grudnjakom može biti veoma naporna i da je dosta teško pronaći pravu veličinu. Ženama s većim grudima savjetuje se da ruke podignu visoko u zrak nakon što pronađu odgovarajući grudnjak i, ako sve ostane na svom mjestu, bez ispadanja ili prelijevanja preko ruba grudnjaka, odabrale ste pravi. Pripazite na naramenice, jer tanke naramenice i velike grudi nikako ne idu zajedno.

I malim grudima treba grudnjak

Žene s malim grudima trebale bi potražiti grudnjake s pojačanim košaricama. Iako takvim ženama gotovo i ne treba potpora, ovakve košarice pomažu da se naglasi silueta tijela ispod odjeće.

Ako vam je težina u posljednje vrijeme varirala za pet kilograma, vrijeme je za novi grudnjak! Kada uočite da postoji potreba za promjenom broja odjeće, postoji potreba i za promjenom broja grudnjaka. Moguće je da ste već pronašli savršen grudnjak koji obožavate nositi, ali zapamtite i da ga ne biste trebali nositi svakodnevno i u svim prilikama.

Trebaju vam tri grudnjaka i na njima nemojte štedjeti

Svaka bi žena trebala imati grudnjak koji pruža podršku tijekom najvećeg dijela dana i izboru takvog grudnjaka treba posvetiti najviše pažnje. Uz to, neophodan vam je i jedan za fizičku aktivnost, kao i jedan bez naramenica. Dakle potrebna su vam najmanje tri grudnjaka.

Znamo da je recesija, ali prilikom kupnje grudnjaka nikako ne štedite, što je ujedno i najbolji mogući savjet koji vam možemo dati, jer je veoma važno da na sebi uvijek imate što kvalitetniji grudnjak. Takvi se grudnjaci bolje održavaju i, na kraju krajeva, osim što ćete ih duže nositi, udobniji su i bolje služe svrsi.

magazin.hr