Dlakavost je povezana s inteligencijom

dlakavost, istraživanje

Odbojno, nehigijenski...To su najčešći razlozi koje bi naveli mnogi protiv "uzgajanja" tih neugodnih dlačica na našem tijelu. Žene troše mnogo novca na razne kozmetičke tretmane, a među najčešćima su upravo depilacije i mnoge druge metoda uklanjanja dlačica. Iako je našim bakama vjerojatno bilo i nezamislivo obaviti "brazilku", danas je to jedna od traženijih usluga u kozmetičkim salonima.

Uklanjanje dlaka s tijela postala je opsesija današnjice, tolika da više nije ni toliko rijetko vidjeti muškarca u kozmetičkom salonu koji je došao ukloniti dlake s leđa, čak i nogu.

Ipak, stručnjaci poručuju: Nemojte se toliko baviti dlakama, one su potrebne našem tijelu!

- Folikuli su bogati matičnim stanicama koje se obnavljaju i pomažu izliječiti oštećenu kožu - kaže Des Tobin, profesor stanične biologije, piše Daily Mail.

Mnoge bi upravo činjenica da je dlakavost pokazatelj inteligencije mogla navesti da se prestanu brinuti i uklanjati dlake. Liječnik Aikarakudy Alias analizirao je dlakavost ljudi s obzirom na njihovu profesiju, uspjeh u poslu te inteligenciju. Otkrio je kako je oko 45 posto liječnika dlakavije od prosjeka, dok je u ostaloj populaciji takvih oko 10 posto.

Dlake sprečavaju prašinu i ostale nepoželjne čestice da uđu u naše tijelo. Griju nas zimi, ali i štite od sunčevih zraka. Muškarci i žene bez dlačica na tijelu teže se nose s modricama i posjekotinama nego oni s dlakama, a dlačice na nožnim prstima imaju oni s dobrom cirkulacijom.

Izvor: vecernji.hr