Deset zapovijedi za dame

glazba, dame, zapovijedi, savjeti, žene
U stvari, dovoljno je obratiti pažnju na neke sitne detalje kako biste postigli značajne promjene koje će primjetiti i muškarci oko Vas.

Suvremene žene naviknute su da same moraju obavljati mnogo stvari; prvo idu u banku pa poslije automehaničaru, a nije im teško ni promijeniti žarulju. O pitanju ženske jednakosti dugo se govorilo i raspravljalo te se ona veoma razvila stoga nas i ne treba čuditi kada nas muškarci tako i tretiraju. Kao sebi ravne.

Nema sumnje da je sjajno biti sposobna i prilagođena žena, no ne čini li Vam zadovoljstvo i kada se ponašate kao prava dama kojoj muškarci otvaraju vrata i donose doručak u krevet? Ukoliko želimo sve napraviti same za sebe, nikada nas neće tako tretirati, a svijet ćemo uvijek gledati iz pozicije cool žene.

Nekoliko je čimbenika koji čine razliku između žene i dame. Prava žena odlučit će se za crveni lak za nokte i upadljiv modni dodatak koji sigurno neće proći nezamijećeno. Dami to nije potrebno. Prava dama u skladu je sa samom sobom i ima osjećaj samopoštovanja koji je vidljiv iz svakog njenog pokreta i cjelokupnog ponašanja. Njezina aura je očaravajuća i nema potrebu za provokativnim odijevanjem. Stoga, njezin stil je profinjen i uglađen bez obzira ide li na kazališnu predstavu ili u obližnju trgovinu kupiti namirnice. Njezina osobnost i intelekt ono je što sve osvaja.

Koje to savjete ne bismo smjeli zaboraviti ukoliko želimo da nas muškarci i ostali u našoj okolini tretiraju kao dame, ali i da se i same osjećamo kao one?

1.Hodajte uspravno podignute glave. Ovo „ponosno" držanje čini nas izražajnim i sugerira posebnost.
2.Pridržavajte se pravila „Manje je ponekad više": ne stavljajte previše šminke i ne nosite previše nakita istovremeno. Umjesto toga, pouzdajte se u klasičnu, neupadljivu eleganciju.
3.Prepustite muškarcu da nosi Vašu prtljagu, nemojte se mučiti s teškim stvarima.
4.Izbjegavajte cipele s previsokom petom! Mali broj žena može normalno hodati u njima i lako biste mogli ispasti smiješni. Odaberite one malo niže, klasične cipele u kojima možete hodati pouzdano.
5.U restoranu narudžbu prepustite muškarcu. Naravno, same odlučujemo što ćemo jesti.
6.Nikada slijepo ne pratite modu! Oblikujte vlastiti stil koji odgovara Vašoj osobnosti. Imat ćete mnogo više samopouzdanja ukoliko ćete se u Vašoj haljini osjećati ugodno.
7.Pazite na dužinu Vaše haljine, ona ne smije biti prekratka! Odabirom klasične haljine dužine do koljena ne možete pogriješiti, a ona je dobar odabir i za večeru ili poslovni sastanak.
8.Budite ugodni prema ljudima koji Vas okružuju! Prava dama je samopouzdana i elegantna, no nikada ne pokazuje znakove ljutnje.
9.Nabavite klasičnu, elegantnu crnu haljinu! Može se nositi u svakoj prigodi osim vjenčanja, a možete birati i između velikog broja krojeva.
10.Ne križajte noge! Želite li sjediti elegantno, lagano spojite i nagnite koljena i opušteno prekrižite gležnjeve, čime zatvarate položaj Vaših nogu.

izvor: zena.hr