5 znakova da nosite krivi grudnjak

grudnjak

No istraživanje je pokazalo kako čak 85 posto žena odabire pogrešan grudnjak zbog čega njegov efekt potpuno gubi na vrijednosti. Doznajte jeste li i vi dio statistike i je li vaš omiljeni grudnjak onaj pravi za vas

1. Tragovi na koži
Ako vam se grudnjak nakon par sati nošenja ureže u kožu ili pak ostavlja crvene tragove na području naramenicama to je znak da vam je premalen.
Potražite grudnjak šireg obujma ili pak olabavite naramenice i kopčanje namjestite na najslabije.

2. Zgužvane košarice
Ako su košarice grudnjaka zgužvane, što se najbolje može primijetiti kada odjenete usku majicu, to znači da vam je grudnjak prevelik.

Tkanina košarice trebala bi pratiti liniju grudi, no ako je ona opuštena materijal se nabire i košarica mijenja oblik. Isprobajte grudnjak manjih košarica ili pak onaj s pojačanim push-up efektom koji će podići grudi i popuniti košaricu.

3. Odvajanje od kože
Ako vam se donji, noseći rub grudnjak podiže na području između grudi to znači kako vam je grudnjak premalen. To je čest problem kod žena bujnijeg poprsja, a može ga riješiti veća košarica.

Ako ne uspijete s košaricama potražite model s pojačanim donjim djelom koji djeluje poput sportskog grudnjaka i prijanja većom površinom uz kožu.

4. Podizanje na leđima
Ako vam se stražnji dio grudnjaka, na području između naramenica podiže problem je najvjerojatnije u prekratkim naramenicama. No isto tako, to može značiti i da vam je grudnjak preširok te ne može pridržavati grudi.

Pokušajte s manjim brojem ili pak drukčijim modelom koji će se bolje priilagoditi vašoj građi tijela.

5. 'Prelijevanje' grudi
Ako vam se grudi na gornjem ili bočnom djelu košarice 'prelijevaju' preko ruba grudnjaka, riječ je o premaloj košarici.

Košarica grudnjaka trebala bi obuhvatiti cijelu dojku, a ako je riječ o plitkom modelu grudi trebaju 'sjesti' u košaricu bez utiskivanja.

zadovoljna.hr