5 sigurnih znakova da mu se sviđaš

žena, varanje, muškarac žena, muškarac žena, veze, žena, love, sex, veza, ljubav, veza, sex, partneri, ljubav, veza, prekid, frajeri, bježanje, veze, prekid, srce, žene, nevjera, prekid, veza, Facebook, veze, raskid, veza, raskid, način, žene, muškarci, veza, misli, muškarci, žene, maloljetnici, brakovi, raskid, žene, varanje, razlozi, prekid veze, žene, muškarci, veze, pogreške, veza, stariji muškarac, žena, žene, greške, veze, sitnice, prekid, veza, žene, Facebook socijalna mreža, usamljenost, žene, veze, greške, Facebook socijalna mreža, razvod, internet, otkriće, partneri, žene, muškarci, zločasti dečki, veze, muškarci, žene, prekidi, prekid, dobro jesti, veza, veza, ljubav, prekid, životne lekcije, prekid, veza, tajne, prijateljice, najbolja prijateljica, prekid, prekidi, prekid veze
Kako biste razumjeli pokrete, geste i držanje osobe koja vas zanima pomoći će vam savjeti Grega Hartleyja, eksperta za govor tijela i bivšeg ispitivača u američkoj vojsci koji je za svoj rad dobio brojna odličja, te autora knjige: “Mogu te pročitati kao knjigu: Kako uočiti poruke i emocije koje ljudi šalju govorom svog tijela”

5  znakova da mu se sviđate:


1. Približi se

‘Prvo i najbitnije, približavanje otkriva želju za intimnijim kontaktom’, kaže Hartley. Znači, ako vam se tip s kojim se razgovate u kafiću ili klubu približi dok razgovarate (naravno, ako je jako glasna muzika da će se morati približiti, ali ako se nakon nekog vremena što ste razgovarali u određenom položaju još više približi – to je taj znak) , ili se sjedne bliže k vama, za stolom ili separeom, znači da vas želi bolje upoznati – i ne samo kao prijateljicu.

2. Tiše govori

‘Kad muškarac govori tišim glasom, to je odličan znak’, objašnjava Hartley. “On vam daje do znanja da je ono što vam govori samo za vaše uši. Ako vam govori nešto privatno ili tajno, to je također dobar znak jer muškarci to ne čine s djevojkama koje im se ne sviđaju”, tvrdi on. Ako mu želite dati do znanja da se vi jednako osjećate, odgovorite mu jednakom mjerom i smanjite glasnoću, to bi uskoro trebalo iskre među vama pretvoriti u pravi plamen. Ako ste na nekom glasnom mjestu, gdje naprosto morate biti glasni kako biste se čuli ovaj vam savjet neće puno pomoći, zato pričekajte da izađete van i krenete kući. Što će tiše govoriti, to bolje za vas.”

3. Zaokruži svoje držanje
‘Muškobanjast govor tijela (ispravljenost, ramena prena natrag, prsa izbačena prema naprijed, dignuta brada) služi kako bi privukao žene iz daljine. No, kad muškarac izbliza razgovara s ženom koja mu se sviđa, njegov stav će “omekšati” ili se “zaokružiti’, ističe Hartley. Ako se pomalo pogrbi kad razgovara s vama, znači da se osjeća ugodno i sigurno u vašoj prisutnosti.  

4. Govori spoooro

‘Kao i ptice u plesu pred parenje, muškarac obično govori sporije i tiše kad ga netko privlači’, objašnjava Hartley. Naravno, ako ste se odlučili za popodnevni dejt i susret uz kavu – moguće da će mu se od kofeina (i nervoze) jezik raspetljati i ubrzati. No dajte u vremena, ako vas počne uspavljivati govorom i glasom, znači da je potpuno vaš.

5. Ne može skinuti pogled s vas
Njegove oči stalno prate vaše? Sve dok se ne radi o psiho zurenju, već o zadržanim, dubokom “Ti si zbilja divna i zanimljiva” pogledu, znači za mu se jako, jako sviđate.


… i 5 znakova da mu se baš i ne sviđate


1. Udaljen je jedan  metar

‘Ako je njegov moto “Nemoj stajati toliko blizu kraj mene”, znači da mu se ne dopadate, barem ne romantično’, tvrdi Hartley. Kako možete definirati tu daljinu. Ako stoji jedan metar udaljen od vas i ne pokazuje znakove  da se želi približiti (niti se ne naginje kad govori), to je jasan da baš i nije zainteresiran.

2. Ako stoji pod oštrim kutem prema vama

‘Većina muškaraca ne primjećuje da kad razgovara s drugim muškarcem stoji pod određenim kutem (s ramenom okrenutim prema prsima i licu te osobe), no kad razgovaraju s ženama, osobito s onima koje ih zanimaju emotivno – okrenuti su prema njima licem u lice’, naglašava Hartey. Ako nije okrenut prema vama lice, već razgovarate tako da je njegovo tijelo okrenuto pod kutom prema vašem  (pod 30, 45 ili 90 stupnjeva), podsvjesno pokazujje da baš i nije zainteresiran.

3. Zvuči kao neki tip iz računovodstva
‘Ako objekt vaše ljubavi s vama razgovara kao da ste netko iz njegovog ureda – znači tempo je brz i razina glasa je jaka i relativno glasna, znači da nije zainteresiran da vaš odnos pređe u nešto više od prijateljstva ili poznanstva’, otkriva Hartley. S vremenom možete vidjeti razliku, ako se njegovi osjećaji promjene, jer je moguće da ćete mu se dopasti tek na “drugu loptu”. No ako se nakon nekog vremena ništa ne mijenja, nažalost od toga također neće biti ništa.

4. Zuri u vaša usta

‘Kada se tip koncentrira na vaše usnice, to znači da zapravo zbilja pokušava izbjeći kontakt očima’, kaže Hartley i dodaje: ‘Ako izbjegava pogled, možete zaključiti da nije zainteresiran. Ako pak često drži ispod vašeg lica, znate već gdje, znači da je vjerojatno zainteresiran, ali ne na duge staze već za jednokratno horizontalno druženje.

5. Nije u skladu s vašim govorom tijela

Kada se sviđate nekom muškarcu, oponašat će vaše kretnje i govor tijela, a ako to ne čini to je znak da mu baš i nije stalo do vas. Hartley objašnjava kako ovo možete provjeriti: ‘Pokušajte se malo nagnuti prema njemu koristeći ruke kako biste naglasili to što govorite. Ako on učini isto, to je odličan znak. No, ako mu ruke ostanu potpuno mirne, kakve su i bile ili se čak odmakne od vas, to znači da nije zainteresiran.’

izvor: zena.hr