5 odličnih načina da uštediš na kozmetičkim proizvodima

kozmetika, štednja

Parfumerije i drogerije nevjerojatno su primamljive, no ako želiš prestati bacati novac u vjetar i gomilati proizvode koje ne koristiš, drži se ovih savjeta.

Vjeruj nam - kad za nekoliko mjeseci pogledaš svoj bankovni račun, bit ćeš jako sretna..

1. Bolje jedan dobar proizvod nego deset loših

Često nam se čini puno dati određenu cifru za proizvod za koji znamo da je odličan, no bez problema kupujemo hrpu balzama za usne, gelova za tuširanje , pilinga, ruževa na sniženju u čudnim bojama i lakova u minijaturnim pakiranjima. Pogodi što - kad se sve to zbroji vjerojatno košta i više od malo skuplje maskare ili ruža o kojem sanjaš.

2. Prati akcije

Većina drogerija i parfumerija često ima akcije na određene brandove i proizvode, s popustima i do 30 posto. Dovoljno je samo pratiti njihove Facebook stranice ili baciti oko na letak koji si dobila u kasliću. To je najbolji način da uštediš novac na kozmetičkim proizvodima.

3. Osmisli plan njege i šminkanja

Ako si jedna od onih osoba koje u parfumeriji kupuje sve što joj izgleda zgodno, stani i dobro razmisli!

Hoćeš li zaista koristiti serum koji se nanosi svaki dan ispod kreme? Imaš li već mlijeko za skidanje šminke koje nisi potrošila ni do pola? Možeš li u isto vrijeme koristiti i losion i gel i micelarnu vodicu? Hoćeš li zaista nositi tirkizno sjenilo i ljubičasti tuš za oči? Prvo dobro pogledaj što imaš u kupaonici i zaključi što stvarno koristiš, a tek nakon toga kreni u shopping.

4. Čuvaj se sumnjivih proizvoda na sniženjima i lažnjaka

Jedno je kupiti maskaru kada trgovina ima sniženje na sve takve artikle u trgovini, ali kupovanje pudera koji već na prvi pogled izgleda sumnjivo čisto je bacanje novca u vjetar. Kupuj samo nove proizvode kojima rok isticanja nije ni blizu. Ni lažnjaci nisu neka ušteda - dapače, kvalitetom nisu ni blizu originala, a često sadrže i supstance koje mogu izazvati alergije i prištiće. Što misliš - zašto su tako jeftini?

5. Nađi parfem "za po danu"

Ako je tvoj najdraži parfem poprilično skup, pronađi jeftiniju varijantu koju ćeš nositi za posao i svakodnevnu jurnjavu po gradu. Odlične mirise po pristupačnim cijenama danas imaju brojni high street dućani, ali i trgovine s prirodnom kozmetikom. Za dnevne opcije možeš izabrati i mirisni losion za tijelo.

Izvor: index.hr