3 savjeta kako popraviti greške u šminkanju

šminkanje

No, što napraviti kada pri šminkanju uočite da nešto niste napravili kako treba? Ne brinite, nije potrebno uzeti vašu omiljenu micelarnu otopinu i cijeli "posao baciti u vjetar". Evo nekoliko savjeta kako "spasiti" stvar i popraviti što se može..

Previše pudera

Ako je na vašem licu previše pudera, uzmite vodu u spreju i poprskajte lice. S jednom rukom prekrijte oči kako ne biste razmazali sjenilo i maskaru na vašimočima. Nakon toga uzmite maramice ili blazinice i lagano upijajte višak pudera s vašeg lica. Provjerite da na pojedinim dijelovima puder nije ostao neravnomjerno nanesen.

Pretamni ruž

Ako ste se na opčetku odlučili za neku tamniju nijasnu ruža, ali onda ste se predomislili, ne očajavajte. Tamni ruž lako ćete ukloniti s usana tako da uzmete pamučne blazinice i natopite ih tekućinom za skidanje make up-a ili kokosovim uljem. Ako niste kod kuće i u mogućnosti to napraviti, preko tamnog ruža nanesite svjetliji i sve zajedno pobrišite s usana maramicom kako biste uklonili tamni pigment.

Previše iscrtane obrve

Lako je zeznuti stvar s obrvama, posebice ako ste u žurbi. Ako ste pretjerali, posegnite za sredstvom za uklanjanje šminke ili toplom vodom ako vam odstranjivač make up-a nije pri ruci. Nikako nemojte koristi ulje za korekciju obrva jer će se pigment još jače upiti i može iscuriti na vaše savršeno uljepšane oči.