FOTO/VIDEO  100 godina donjeg rublja: Svi modeli gaćica i grudnjaka u 150 sekundi

donje rublje, žene, muškarci, donje rublje, seksi donje rublje, halteri, žene, gaćice, donje rublje, najčešće greške, donji veš, rublje, žensko rublje, donje rublje, žena, dojnje rublje, savjeti, tipovi žena
Portal Mode u videu od dvije i pol minute sažeo je sto godina ženskog donjeg rublja i prikazao kako je kroz desetljeća postajalo ženstvenije i zavodljivije.
Počinje s 1915. kada žensko donje rublje nije odisalo ni trunkom seksepila, već je bilo čedno, baš kakve su duge gaće koje su se tada nosile.

Ženstveni negližei i kućne haljine nježnih pastelnih boja pojavili su se 1925., a desetljeće kasnije krenula je zavodljivost sa šorcevima i grunjacima. Nakon Drugog svjetskog rata žene su se još više oslobodile i počele nositi samostojeće čarape, haltere, perje i korzete.

Romantika donjeg veša pojavila se 1950-ih upriličena u čipkastim boksericama s volanima i lepršavim potkošuljama. U eri djece cvijeća 1965. rublje je odisalo buntovničkim duhom, nosile su se gaćice visokog struka s tigrastim uzorkom, a nenošenje grudnjaka bilo je popularno.

Duge, satenske i svilenkaste podsuknje i spavaćice počele su se nositi 1975., a 1985. krenula je era push-up grudnjaka i visoko rezanih bodija te prozirnog tila. Devedestih je sve bilo u znaku satena, čipke, samostojećih čarapa od debljeg elastina ukrašenih satenskim vrpcama, crvenih korzeta, podvezica...

U novom mileniju nastao je bum push-up grudnjaka te glamuroznog veša i slatkih negližea u kompletu s gaćicama. Danas je pak veš postao više od donjeg rublja pa se ne nosi više samo ispod odjeće nego i kao glavni odjevni predmet, poput svilenkastih kratkih kombinezona.