Zdravom hranom pročistite svoje tijelo od zagađivača

energija, Hulka, piće, brokula, zdrava namirnica, zdrava hrana, sjemenke suncokreta
Izdanci brokule, potočarke i suncokreta su namirnice od čijeg uzgoja svatko može imati velike dobrobiti. Njihovo dodavanje vašoj prehrani vrlo povoljno utječe na vaše dugoročno zdravlje, a njihov uzgoj vas neće puno koštati - možete ih vrlo jednostavno uzgajati kod kuće. Istraživanja su pokazala kako brokula, a pogotovo njeni izdanci, imaju sposobnost spriječiti niz zdravstvenih problema.
Mnoge zdrastvene dobrobiti izdanaka brokule

Znanost opetovano dokazuje kako je Majka Priroda najbolji liječnik, a hrana najbolji lijek.

Brokula, a još više njeni izdanci, povezana je s prilično impresivnom listom zdravstvenih dobrobiti. Istraživanja su pokazala kako brokula ima sposobnost spriječiti niz zdravstvenih problema, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

hipertenziju
osteoartritis
rak
bolesti srca
alergije
dijabetes
čir uzrokovan Helicobacter pylori
oštećenje kože uzrokovano UV zračenjem

Izdanci brokule mogu pomoći u borbi protiv zagađivača koje upijamo iz okoliša.
Neka od najnovijih istraživanja ove "super-hrane" sugeriraju da izdanci brokule mogu pomoći u detoksikaciji od otrovnih tvari, izvješćuje Time Magazine.

"Izdanci brokule su bogat izvor glukorafanina, koji proizvode sulforafan kada se žvaču ili progutaju. Taj spoj ubrzava sposobnost tijela za detoksikacijom od raznih zagađivača ..."

U tromjesečnom istraživanju je sudjelovalo oko 300 kineskih muškaraca i žena koji žive u jednoj od najzagađenijih područja Kine, ruralnoj zajednici u provinciji Jiangsu.

Ispitna je skupina pila pola šalice dnevno pića koja se sastoji od sterilizirane vode, ananasa i soka od limete, s otopljenim liofiliziranim (sleđenim i sušenim) dodatkom brokule u prahu. Kontrolna skupina je pila istu smjesu, ali bez dodavanja izdanaka brokule.

Nakon što su prikupljeni i analizirani uzorci urina i krvi, istraživači su otkrili da testirana skupina, koja je dobila prah od izdanaka brokule, izlučuje daleko veće razine dvaju kancerogena. Izlučivanje benzena povećano je za 61%, a brzina izlučivanja akroleinoma je povećana za 23%.

Benzen se obično nalazi u ispušnim plinovima automobila, ali se može progutati i putem gaziranih pića, gdje se može formirati od benzoata koji se koristi kao konzervans. Akroleinom se proizvodi raspadanjem određenih onečišćujućih tvari u zraku, od spaljivanja organskih tvari kao što je duhan i paljenjem goriva poput benzina. Autor istraživanja Tom Kensler je rekao za Time Magazine:

"Ljudi diljem Kine udišu onečišćeni zrak, a izloženost je uglavnom neizbježna. Željeli smo potaknuti obrambeni mehanizam koji ubrzava pročišćavanje tijela kako bi se smanjila mogućnost ugrožavanja zdravlja. "
Izdanci brokule sadrže niz zdravih spojeva

Kao što je spomenuto, izdanci brokule su daleko moćniji od cijele brokule, omogućujući vam da jedete mnogo manje u smislu količine. Na primjer, dokazano je da izdanci brokule koji su stari 3 dana sadrže od 10 do 100 puta više glukorafanina nego u zreloj brokuli.

Izdanci brokule su također izvrsna alternativa ako vam se ne sviđa okus ili miris brokule. Najbolje od svega je što se lako i jeftino mlada brokula može uzgajati kod kuće. Još jedna velika prednost je u tome što ih ne morate kuhati. Oni se jedu sirovi obično kao dodatak salati ili soku.

Dr. Mercola