Voda potiskuje apetit i razgrađuje masnoće

voda boca, BPA, plastična boca, voda, najzdravije piće, štetnost, voda, piće, voda boca, voda, zdravlje, istraživanje, voda, pretjerana konzumacija, mozak, krv, bubrezi, dama, voda, voda, boca, istraživanje, voda, čaša, čaša vode, voda, visoke temperature
Ova "magična" tečnost na prirodan način potiskuje apetit i razgrađuje masnoće. Naučnici tvrde da smanjen unos može da dovede do taloženja masnih naslaga, prenosi Ljepota i zdravlje.

Ako popijete čašu vode prije svakog obroka, brže mršate od onih koji broje kalorije u svakom zalogaju, objašnjava dr Brenda Dejvi, nutricionistkinja s Sveučilišta Virginia. Njezin tim je tri mjeseca analizirao kilažu ispitanika i rezultati su pokazali da su osobe koje su prije svakog obroka pile vodu izgubile sedam kilograma, čak 2,5 više od onih koji su strogo pazili šta jedu.
Osim toga, Brenda savjetuje da se klonite zaslađenih pića jer su pogubni za stas.

Kada prije jela popijemo vodu, osjećamo sitost i manje jedemo, objašnjava američka nutricionistkinja. Supe, čorbe i ostala jela bazirana na vodi  mogu da budu čak i učinkovitija od vode. Sličan učinak se postiže s voćem, povrćem i kašama, jer previše vode u kratkom vremenskom periodu nije dobro za organizam.

S druge strane, ako unosimo malo vode, tijelo to uzima kao prijetnju za život i počinje da zadržava svaku kap u međućelijskom prostoru, što za posljedicu najčešće ima otečena stopala, noge i šake. Dehidratacija usporava cirkulaciju krvi i aktivnost mozga odnosno iscrpljuje tijelo. 

Najbolje je da je pijete hladnu jer se brže apsorbira, ali izbjegavajte led.

Izvor: Nezavisne novine