Vaš grudnjak mogao bi vam uzrokovati zdravstvene probleme

Umjesto da vam život čini lakšim, grudnjak bi ga mogao dodatno otežavati odaberete li krivi model ili veličinu. Prema najnovijim istraživanjima, razlog loše probave ili učestalih glavobolja mogao bi se skrivati upravo u ovom problemu.

Triumph, marka za donje rublje provela je istraživanje koje je pokazalo kako čak 76% žena i dalje nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, a većina priznaje kako ne zna svoje točne mjere.
Ukoliko je grudnjak previše stegnut, može stvarati pritisak na živcima, mišićima i krvnim žilama oko ramena, gornjeg djela leđa, rebara, a tako i dovesti do bolova, glavobolja, pa čak i utrnuća nekih djelova tijela poput ruku.

Prevelik grudnjak nije puno bolji. Grudnjak koji ne drži grudi može dovesti do pogrbljenosti, a žene s nešto većim grudima mogle bi imati problema s disanjem, pritišću li njihove grudi dijafragmu.

Težina grudi u kombinaciji s lošim grudnjakom koji ne služi svojoj svrsi mogao bi imati i dugotrajne probleme s probavom, poput žgaravice ili IBS-a.

Ne postoji bolji način od odlaska profesionalcu kako biste dobili dobre mjere i pronašli idealan grudnjak, a, nakon ovih informacija, mislimo da imate i dovoljno razloga.

Cosmopolitan.hr