Upoznajte čudesnu biljku iz Afrike

sutherlandia, ljekovita biljka, ljekovita svojstva, ljekovita djelovanja , dijabetes, depresija bolest, protiv depresije
Biljka sutherlandia se odavno koristi u afričkoj tradicionalnoj medicini. Služi kao lijek za mnoge bolesti i probleme koji muče ljude. Na brdima zapadnog Capea i Zululanda raste ova biljka prelijepog cvijeta čije je puno latinsko ime Sutherlandia Frutescens Microphylla. Biljka se odavno koristi u tradicionalnoj medicini, posebno u Africi.

Narod Sun je zove Insisa, što u prijevodu znači 'ona koja odagnava tamu', a koriste je za poticanje energije te kao jak antidepresiv. Sangome, vračevi naroda Zulu, zovu je Unwele, što u prijevodu znači 'veliki lijek' i njome su uspješno ublažavali posljedice pandemije španjolske gripe koja je harala 1918. godine.

Narod Tswana zove je Mukakana, a koriste je za liječenje gonoreje i sifilisa, dok Afrikaneri, potomci nizozemskih doseljenika, sutherlandiju zovu Kankerbossie, što u prijevodu znači 'grm za kancerozne bolesti' zbog blagotvornog djelovanja kod onih koji su oboljeli od tumora unutrašnjih organa.

U tvarima koje biljka sadrži otkrivena je snažna kombinacija molekula koje se koriste u liječenju kancerozne tuberkuloze, dijabetesa, shizofrenije i kliničke depresije. Nakon što su utvrdili da nema štetnog djelovanja, i zapadna medicina je počela koristiti ovu biljku. Danas de biljka koristi i kod pacijenata koji boluju od AIDS-a.

Dr. Nigel Gericke, botaničar, i specijalista za domorodačku medicinu, sakupio je mnoga svjedočanstva o tome kako su oboljeli od AIDS-a, tuberkuloze i raka zahvaljujući sutherlandiji dobili energiju i apetit te tako povećali tjelesnu težinu. On također ističe i to da se biljka ne može unaprijed proglašavati čudesnim lijekom za sve, te on i drugi ljekari koji je koriste ističu da blagotvorno djelovanje sutherlandije zavisi od uravnotežene i zdrave ishrane.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl