Stošestogodišnjak potvrdio: Ključ zdravlja su videoigre!

zdravlje, dugovječnost, video igre, video igrice, windows 10, AMD, Game Bar
Umirovljeni sveučilišni profesor Xu Fenghuang iz Hangzhoua u pokrajini Zhejiang proživio je zaista turbulentne godine kineske povijesti. Međutim to ga ne sprečava da igra videoigre, a one su prema njemu glavni razlog zašto je i u ovim godinama mentalno aktivan. Ovaj stošestogodišnjak naime uživa u slagalicama, arkadama i brain gamesima.

Njegova kći Xu Xiyuan kaže da su mu trenutna okupacija brick breakeri i slagalice, a u posljednje vrijeme zanima ga i žanr 'spoji tri'. Osim što igra videoigre, voli čitati. 'Donedavno je znao sam otići u knjižnicu. Omiljeni žanr su mu romani, s time da je u posljednje vrijeme razvio interes i za one povijesne, poput 'Romanse triju kraljevstava'.'

Kako mu prođe dan, pitate se? Prema njegovoj kćeri, profesor Xu budi se u 6.30 ujutro, pročita novine, odmori se oko podneva i bavi se stvarima koje ga zanimaju do devet navečer, kada kreće na počinak. Teško je zamisliti koliko partija Candy Crusha uspije ugurati u tih devet sati.

Za kraj nam je žao što moramo razočarati neke čitatelje jer kao razlog za mentalnu vitalnost profesor nije naveo pucačine iz prvog lica.

Tportal