Štetne i odvratne sastojke u hrani jedete svaki dan, a niste toga ni svjesni

hrana
kuhanja, piše Mirror.

Dabrova analna žlijezda

Prvo ono što zvuči najgore. Dabrovi koriste iscjedak analne žlijezde kako bi označili teritorij ili privukli partnere, a ljudi ga koriste kao pojačivač okusa u slatkišima. Ne morate se truditi, nećete ga naći u popisu sastojaka - dopušteno je navesti ga samo kao "prirodni pojačivač okusa".

Kosa

Jedna od aminokiselina koja gradi vlasi ljudske kose sastojak je i peciva, gotove pizze i ostalih pekarskih proizvoda. Služi za produljenje svježine proizvoda na bazi tijesta, a proizvodi se i od dlaka svinje i pačjih pera. U EU je ta praksa zabranjena, no u SAD-u se još uvijek koristi.

Antifriz

Propilenglikol ulijevate u motor svoga automobila tijekom zime kako biste spriječili smrzavanje, no on je sasvim dobar kao zgušnjavač i pojačivač okusa u mliječnim desertima i pekarskim proizvodima.

Kukci

Posebna vrsta kukca zvana Cochinea koristi se kao prirodna crvena boja, pogotovo za dodavanje bombonima i ostalim slatkišima. Kukci se skupljaju s kaktusa, suše i melju. Označeni su kao E120.

Drvo

"Hranjiva vlakna" na popisu sastojaka dobivaju se od drva ili pamuka. Pomažu u upijanju masti pakiranih proizvoda na bazi tijesta kao što su kruh ili tortilje.

TBHQ

Iza ove kratice krije se tert-butil-hidrokinon, učinkovit konzervans masnih poslastica kao što su krekeri, rezanci i smrznuti proizvodi od ribe, a može se naći u biodizelu.

Vosak

Njime se poliraju automobili i slatkiši.

Karnauba vosak radi se od brazilske palme i daje sjaj gumenim bombonima, preljevu za krafne i sjajilu za cipele.

Umjetno karamel-bojilo

Za sve što treba smeđu boju, bilo to gazirano piće, muffin ili mesna prerađevina, tu je E510 ili umjetna karamela. Kancerogeno je.