Razlozi zbog kojih je stres poželjan

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
Stres je dio ljudskog organizma i kao takav tu je s razlogom.

Evolucija se pobrinula kako bi čovjek imao savršen alat za snalaženje u prirodi. Lovci koji su ubijali životinje kako bi prehranili obitelj u tome su uspjevali samo zahvaljujući hormonu stresa koji im je pomogao da iz sebe izvuku snagu, brzinu i snalažljivost.

Donosimo vam razloge zbog kojih je stres dobar i kako nam pomaže da ostvarimo svoj potencijal i budemo što uspješniji. Radi se o umjerenim i zdravim količinama stresa, koji traje u kratkim vremenskim intervalima, nakon kojih slijedi opuštanje i smirivanje, piše Gloria.

Stres izoštrava um i memoriju

Hormon stresa izoštrava osjetila kada je to najpotrebnije. Zasigurno imate iskustvo prisjećanja detalja ili odgovora prilikom pisanja testa, kada ste se prisjetili neke činjenice, a da niti sami ne znate kako. To se događa zahvaljujući stresu.
Stres potiče rad imunološkog sustava

Kako biste se borili protiv bolesti i infekcija, tijelu je potreban dobar imunitet. Priroda ga je dovela u svezu sa stresom i tako spojila ugodno s korisnim. Stres pomaže bržem zacjeljenju rana i jača imunitet, ali samo ako ne traje predugo.

Problem u današnjem svijetu je što stres traje predugo pa u tijelu proizvede suprotan učinak. Pračovjek je imao kratke stresne intervale (koliko mu je trebalo da ubije divlju životinu) i nakon toga je stres prestao. Danas stres traje u predugim intervalima, a katkad i bez prestanka.

Stres utječe na produktivnost

Zasigurno su vam poznati vremenski periodi kada nemate mnogo posla i sve bi mogli obavljati polako i smireno - međutim od obavljenog posla ipak ništa. To je zato je nema stresa. U većini slučajeva vrijedi pravilo da kada nema stresa, nema rezultata. Većina ljudi i dalje funkcionira i napreduje po tom principu.