FOTO  Posjet stomatologu je sretan a ne stresan doživljaj: Mališani iz šest gradova se educirali o oralnoj higijeni

djeca rast, edukacija

...teme trudnoće,dojenja,poroda,brige od bebama,djeci i slično, je posljednih tjedan dana, u nekoliko gradova, razveseljavala i nasmijavala mališane u vrtićima. Projektom „Zdravi zubi - blistav osmjeh" s prijateljima agencije su uspjeli izmamiti mnogo dječjih osmijeha. Uz pomoć tvrtke Eliksir d.o.o. Posušje, distributera Lacalut paste za zube, jednim od najstarijih njemačkih brendova koji se bavi njegom usta i zuba te firme Džajić-Commerce d.o.o. iz Ljubuškog, uspješno su proveli projekt koji za svrhu ima animirati i educirati djevojčice i dječake predškolske dobi o higijeni zuba.

Počevši sa Čapljinom, gdje su mališani istoimenog vrtića pregledani od strane zanimljivog im i nasmijanog dr. Gorana Pehara, Širokog Brijega gdje je dr. Marina Marić uz simpatični model zuba djeci vrtića „Pčelica" pregledavala zubiće do mališana u vrtiću „Bajka" smještenom u Posušju koje je posjetio dr. Petar Begić te ih i dodatno, kroz igru, nagradio šarenim balonima, predavanja su se prolongirala na cijeli tjedan. Posjećeno je ukupno šest državnih vrtića gdje su stomatolozi educirali mnoštvo djece o higijeni zuba i podsjetili na činjenicu da je osnove higijene potrebno usvojiti još od malih nogu.

Djecu u mostarskom vrtiću „Jasmin" svojim posjetom je razveselio i predavanjem im zadržao pozornost dr. Adi Ćorić dok je iz ordinacije dr. Ružica Šunjića u vrtiću „Kuća od kamena" kroz nekoliko skupina strpljivo educirala i pregledavala vidno zainteresirane mališane. Posljedni, ali nikako manje važni, na red su došli mališani iz državnog vrtića „Ljubuški" u kojem je govorila dr. Snježana Nosić.

Svima su na završetku predavanja poklonjeni sokovi koje je osigurala firma Džajić-Commerce d.o.o. dok je firma Eliksir d.o.o. je dječicu prigodno darivala poklon paketima pasti Lacalut kako bi i dalje nastavili brigu za zubiće, bojankama te diplomama za hrabrost koje su s ponosom spremili u svoje ruksake kao podsjetnik sa posjet stomatologu ne treba odgađati i da to nikako nije strašan već radostan doživljaj.