Opasne i neučinkovite: Na ove dijete odmah morate zaboraviti

dijete, dijeta, salo, stomak, masnoće, savjeti, mršavljenje, trbuh, mršavljenje, kilogrami, mršavljenje, mršavljenje, hrana, razlozi, sokovi, čudo, mršavljenje uz trening, dijeta, mršavljenje, zdravlje, masnoće, napitak, zdravlje, dijeta, mršavljenje uz trening, zdravlje, stomak, mršavljenje uz trening, dijeta, dijeta, kilogrami, višak kilograma, žene, debljanje, debljina, namirnice, nezdrave namirnice, brza hrana, mršavljenje, priča, zdravlje, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, gladovanje, krvni tlak, kolesterol, zdravlje, biti fit, mit, istina, mršavljenje uz trening, masne naslage, nezdrave namirnice, Zdrave namirnice, debljanje, debljina, dijeta,  dijetalna hrana , kokosovo ulje, blagodati, cimet, ravan trbuh, izvor masnoće, istraživanje, vitamin d, masnoće, trbuh
... su listu onih koje nikako ne bismo trebali isprobavati jer nisu dobre za rad organizma, niti donose trajniji uspjeh u borbi za vitkiju liniju.

Prehrana sirovom hranom

Iako će se nutricionisti složiti s mišljenjem da nam sirovo voće i povrće daju puno vitamina i potrebnih nutrijenata, postoje opasnosti jer neke vrste su bolje kada se termički obrade. Da ne spominjemo opasnost od bakterija i nečistoća. Voditelj istraživačkog centra Mount Sinai Adolescent Health Center, Christopher N. Ochner, naglašava da ovo uopće nije jednostavna dijeta jer iziskuje sate pripreme, rezanja, dehidracije ili čišćenja.

Alkalna dijeta

Ova dijeta zahtijeva izbacivanje mesa, mliječnih proizvoda, slatkiša, kofeina, alkohola, umjetnih namirnica i prerađene hrane. Iako ima pozitivne smjernice jer uključuje puno svježeg voća i povrća te sjemenki ili orašastih plodova, zapravo nije dokazano da ćete smršavjeti jer su mnoge namirnice kalorične. Ukratko, dijeta je jako striktna i izostavljene su važne namirnice za uravnotežen plan prehrane.

Dijeta prema krvnoj grupi

Autor ove dijete Peter D'Adamo tvrdi da je bazirana na tome kakve kemijske reakcije izaziva hrana koju pojedemo. Tako se onima s krvnom grupom 0 preporučuje da jedu krto meso, voće i povrće, a izbjegavaju mliječne proizvode. No do sada nije bilo nikakvih znanstvenih dokaza da ćete mršavjeti na taj način te ova dijeta može biti vrlo štura zbog ograničenih namirnica.

Mjesečeva dijeta

Pratite li Mjesečeve mijene, možete biti i na Mjesečevoj dijeti, a kada je Mjesec pun, tada se posti čak 24 sata. Iako se čini kao da ste smršavjeli, što nije čudno ako niste jeli cijeli dan, liječnici upozoravaju da je to vrlo nezdravo, a izgubljeno će se odmah vratiti.

Dijeta s keksima

Osmislio ju je doktor Siegal i bila je velik hit u Hollywoodu, ali daleko je od onoga što bi svi odmah pomislili – keksi se mogu jesti do mile volje. Umjesto toga, u organizam je dozvoljeno unijeti od 500 do 600 kalorija u vidu kvalitetnijih keksića s vlaknima. Njih se kombinira s drugim dijetalnim obrocima, a ne smije se prijeći 1.200 kalorija dnevno. Budući da je to redukcijska dijeta, nijedan liječnik se ne bi složio s njom.

Dijeta pet zalogaja

Ovo je još jedna redukcijska dijeta jer u danu ne smijete preći brojku od 1.000 kalorija. Osmislio ju je liječnik za pretilost Alwin Lewis, a prema njegovom prijedlogu, doručak se preskače te se za ručak i večeru smije pojesti po pet zalogaja hrane po izboru. Ipak, to je daleko od ideje da se jede raznovrsno i pomalo jer pet zalogaja jednostavno nije dovoljno da bi tijelo radilo i obnašalo sve važne funkcije.

Čarobna juha od kupusa

Već je godinama na listi najpopularnijih dijeta, ali najveći problem ovog načina prehrane je to što za sva tri obroka jedete iste namirnice i tako danima. Dijeta je uspješna jer se prehrana bazira na niskokaloričnim namirnicama prepunim vlakana i vode. No na kraju je to samo brza dijeta zbog koje uz glad možete osjećati i nadutost te imati problema s plinovima. Također joj nedostaje svih drugih nutrijenata poput proteina i zdravih masnoća.

Tportal.hr