Niste fan ispijanja vode? Ne morate je piti, jedite je

voda, koža lica, voda, hladna voda, voda, organizam, voda, ispiti, voće, voda, hidratacija, voda, hladna voda, dehidracija, dehidracija organizma, glavobolje i migrene, BIH, pitka voda, regija, bogatstvo, voda, znakovi, Piti tekućine, voda, ljeto

Stručnjaci sportašima preporučuju da u običnu vodu ubace nekoliko komadića voća i povrća i takvu vodu "pojedu".

Nema umjetnih dodataka, zaslađivača, hidratizira i tijelo opskrbljuje s vitaminima, a ima okus poput voćnog soka. Neki znakovi nedovoljne hidratacije organizma su natečene oči, nadutost, suha koža, svrbež...

U mnogim je namirnicama sadržana voda, čak i kriška kruha. Jedna prosječna rajčica sadrži oko 110 ml vode, porcija zelene salate oko 300ml, a tikvica je plod s čak 95 posto vode.

Želite li imati zdravu, glatku i hidratiziranu kožu, u prehranu uključite flavonoide koji se nalaze u mrkvi, šumskom voću.

Stručnjaci savjetuju da u vodu stavite kombinacije svojih najdražeg voća i povrća, a dobra je ideja pripremiti dozu koju ćete ponijeti sa sobom na posao i imati pored sebe tako da u svakom trenutku možete posegnuti za vodom. Čak i kada ne osjećate žeđ jer ako pijete tek kada se osjećate žednima, znajte da je vaše tijelo tada već u dehidriranom stanju.

Izvor: vecernji.hr