Nevjerojatno što jedna jabuka dnevno čini organizmu!

kolač, jabuke, jabuka, zdravlje, otrov, BIH, jabuke, krumpir, jabuke, zdravlje, stvari, jabuka, kolač od jabuka, voće, kuhinja, majka, dijete, priča, dosada, kora, voćka, voćnjaci,  voće naranča, povrće, voće i povrće, sirovo povrće, trikovi, voće, povrće, voće i povrće, pesticidi, kako ukoloniti, mostarski vicevi, vicevi, Popovo polje, jabuke, šteta, cigareta, cigare, jabuke, namirnice, ljepota, konzumirati, jabuka, zdravlje, dijabetičari, dijabetes, jabuka, voće
Studija koju je Europsko kardiološko društvo predstavilo u Barceloni pokazala je da se sveukupni rizik od kardiovaskularnih bolesti kod ispitanika koji su konzumirali voće svakodnevno, smanjio za 25 do 40 posto. Rezultati istraživanja pokazali su kako, osim smanjenja rizika od kardiovaskularnih oboljenja, konzumacija voća smanjuje i krvni tlak. Svakodnevni unos voća bio je povezan s 3,4 mmHg manjim sistoličkim tlakom i 4,1 mmHg manjim dijastoličkim tlakom u usporedbi s onima koji nisu jeli voće.

Posebna analiza bavila se vezom između sveukupne smrtnosti i konzumacije voća kod 61 000 pacijenata iz ispitivanja China Kadoorie Biobank koji su isključeni iz prethodne studije zbog kardiovaskularnih bolesti ili hipertenzije.

U ovoj je grupi svakodnevna konzumacija voća smanjila sveukupni rizik od smrti za 32 posto u usporedbi s onima koji nisu konzumirali voće.

Izvor: dnevno.hr