Nevjerojatno! Slijepa žena udarila glavom o stolić i progledala

slijepa, slijepoća, čudo, glava
Jedne je noći, pokušala je poljubiti svog psa, udarila glavom o stolić te progledala.

'Nitko ne zna što se dogodilo niti to mogu objasniti', izjavila je Lisa Reid za Daily Mail Australia.

Zbog tumora koji je pritiskao očni živac, Lisa Reid je do 2000. godine bila slijepa. Ali, nakon noći, 15. studenog iste godine, sve se promijenilo, nakon što je slučajno udarila glavom u stolić.

Lisa Reid tada je imala 24 godine. Sagnula se kako bi svog psa poljubila za laku noć te je udarila glavom.

Sljedećeg jutra se probudila i progledala.

'Nema riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala - nevjerojatno, fantastično. Možete li zamisliti kako je to ne vidjeti i zatim odjednom vidjeti, ne možete to opisati. Vidjeti opet svijet je dar', izjavila je.

Kako bi joj pomogli da se nosi s oštećenjem vida, Lisi Reid je podršku pružila zaklada 'New Zealand's Blind Foundation'. Lisa ističe da bi bez njihove pomoći bila izgubljena.

Zaklada svake godine organizira događanje 'Blind Week' koje se održava od 29. listopada do 3. studenog.

Tim povodom je Lisa podijelila svoju priču sa svijetom u svrhu podizanja svijesti te prikupljanja sredstava kako bi Zaklada mogla pružati pomoć onima kojima je to potrebno. Lisa je pružanje usluga Zaklade počela koristiti kad je imala 14 godina.

'Bili su nevjerojatni. Pomogli su mi u tome da budem samostalna. Bez njih bih bila izgubljena. Zahvalna sam za ono što su mi dali i omogućili', nadodala je.

Lisa se prisjetila i da je jedan od najšokantnijih trenutaka u njenom životu bio onaj kad je progledala te vidjela brata.

'Bio je muškarac s bradicom. Moj brat je postao muškarac. Kad sam vidjela majku rekla sam joj: 'Izgledaš isto, ali starije'. Ja sam se pretvorila u ženu, a moj se brat pretvorio u muškarca', ispričala je Lisa.

Sredstva koja se prikupe u sklopu događanja 'Blind Week' bit će iskorištena za pružanje pomoći osobama s oštećenim vidom kako bi bili samostalniji, da drže korak s najnovijim tehnološkim napretkom, da čitaju te da imaju veću mogućnost zapošljavanja.

Net.hr