NE BACAJTE JE: Jako dobri razlozi zašto biste trebali jesti koru od banane

banane, dole, otrovne banane, banane, lijek, šećer, visoki krvni tlak, dijeta, banane, banana, kora, čaj, banane, mjesec, koža, kosa, banane, zrela banana, mikrovalna pećnica, trik, neurolozi , savjeti, istraživanje, žuta hrana , banane, voće, brojevi, banana, niti na banani, banane, voda, tjedan dana, dijeta

Kora banane, naime, sadrži kalij, magnezij i hranjiva vlakna. Osim toga, kora banane sadrži triptofan, ključnu supstancu za proizvodnju serotonina koji pomaže u prevenciji i borbi protiv depresije i nesanice.

"Kora banane sadrži i dijetetska vlakna koja pomažu u reguliranju razine kolesterola u krvi. Kora mnogih voćki bogata je vitaminima i mineralima zato što je izložena sunčevoj svjetlosti dok raste" kaže Anna Daniels iz British Dietetic Association.

Daniels dodaje da kora banane sadrži i karotenoide, a naročito je bogata luteinom, antioksidantom koji štiti oči od oksidativnog stresa.

Stručnjaci su suglasni u tome da je kora banane zdrava i da bi je trebalo jesti, ali su svjesni da okus nije baš najugodniji stoga predlažu pričekati da banana dobro sazrije jer je kora u tom slučaju slađa.

No, možete izrezati cijelu bananu, s korom, kuhati je desetak minuta, procijediti i popiti kao čaj.

Magazin.hr