Jedite obilno za doručak i nećete se udebljati

doručak, voće i povrće, 7 razloga, srce, tijelo, doručak, ljeto, recept, doručak, debljanje, doručak, najgora vrsta doručka, izbjegavanje, doručak, greške, djeca rast, istraživanje, doručak, ocjene, namirnice, najgori doručak
Volite obilan doručak? Stižu vam sjajne vijesti! Naime, najnovije istraživanje pokazuje da obilan doručak poput engleskog može spriječiti debljanje.

Stručnjaci kažu kako doručak s namirnicama bogatima proteinima poput slanine, kobasica, graha i jaja podiže razinu kemikalija u mozgu, i to onih koje su zadužene za reguliranje želje za hranom.

Uočeno je kako ljudi koji preskaču doručak imaju niže razine spomenute kemikalije u mozgu što znači da često žude za hranom, a samim time imaju veće šanse za debljanje.

Američki znanstvenici koji su radili na istraživanju ističu kako je obilan doručak iznimno važan. 'Uvidjeli smo da takav doručak podiže i razinu dopamina, a to znači da se čovjek bolje osjeća i odličan je način tako započeti dan', poručili su znanstvenici sa sveučilišta Missouri-Columbia.

'Jako je važno razumjeti kakvu ulogu imaju kemikalije u mozgu kada je riječ o žudnji za hranom. To nas dovodi i do boljeg razumijevanja pretilosti, ali i rješavanja problema pretilosti', istaknuo je profesor Heather Leidy, jedan od znanstvenika koji je radio na istraživanju.

Izvor: tportal.hr