Iznenađujući eliminator neugodnog zadaha iz usta

bijeli zubi, voće, blistav osmijeh, loš zadah, pranje zuba, pranje zuba, neugodan miris, usta, izbjeljivanje, zubi, bijeli zubi, zubi, bijeli zubi, izbjeljivanje, bijeli zubi, bez paste, prirodni načini , osmijeh, zubi, neprijatelji, zubi, izbjeljivanje, hrana za jelo, loš zadah, rješenje, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zubi, bijeli zubi, četkice, opasnosti, loš zadah, recept, rješenje, zubi, bijeli zubi, trikovi, besplatni trikovi, zubno meso, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zdravlje, loš zadah, Uzroci, istraživanje, znakovi, tijelo, što otkrivaju, razlog, četkica za zube, kokosovo ulje, loš zadah, dah, loš zadah, usta, zubar, zubarska ordinacija, zubarka, prirodni antibiotici, antibiotici, biljni antibiotici, želudac, loš zadah, jezik, Mostar, zubar, zubi, BIH, zadah, loš zadah
Unaprijedite higijenske navike i počnite čistiti jezik. Redovito čišćenje jezika uklonit će bakterije u ustima i spriječiti nastanak karijesa.

Bakterije koje se skupljaju na jeziku uglavnom su zaslužne i za neugodan zadah koji se zna širiti iz usne šupljine, a koje se mogu eliminirati pravilnom higijenom jezika.

Redovito čišćenje jezika smanjit će pojavu infekcija u grlu i eventualno grlobolje, a kako je povezan s nosnom šupljinom pozitivno će utjecati i na prohodnost sinusa, lakše disanje i smanjenje sluzi.

Nabavite strugalicu
U domaćim trgovinama zdrave prehrane prodaju se specijalizirane strugalice za jezik, obično od reciklirane plastike ili metala, koje su anatomski prilagođene čišćenju ovoga organa.

Stručnjaci procjenjuju da strugalica odstrani bakterije s jezika deset puta učinkovitije od zubne čekice. Kao i četkica, i strugalica jezika ne bi se smjela dijeliti s drugim ukućanima.

Čistite ujutro

Jezik je najbolje ostrugati ujutro, na prazan želudac. Postupak je vrlo jednostavan: isplazite jezik, i strugalicom blago pređite preko površine jezika tako da pokupite nečistoće koje su se tu skupljale preko noći. Isperite strugalicu toplom vodom, pa ponovite postupak dok površina jezika nije čista.

Izbjegavajte čišćenje jezika...

...ako imate ozlijede i upale jezike, ranice ili bilo kakva oštećenja u usnoj šupljini. Također, ovaj postupak se ne preporučuje djeci mlađoj od pet godina koje nisu u stanju kontrolirano 'upravljati' strugalicom.

zadovoljna.hr