Ima samo devet godina, a 'mrtva pijana' dovedena u bolnicu

silovanje, silovanje, džamija, crna kronika, silovanje, trudnoća, silovanje, žepče, silovanje, Tuzla, silovanje, Posavina, silovanje, seks, prijestupnik, silovatelj, silovanje, nigerija, studentica, silovanje, dječji dom, zlostavljanje, Beč, Srbija, silovanje, mobitel, silovanje, pedofilija, Makedonija, seks, bolest, optužnica, pedofilija, zanimljivosti, zlostavljanje, seks, nasilje, robinja, silovanje, lončari, silovanje, grob, obiteljsko nasilje, incest, teško seksualno zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, djevojčica, pijanstvo, alkohol, auto, razvod, pilanje, logor Duhok, masovna ubojstva, silovanja, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, seksualno zlostavljanje djece, silovanje, pedofil, djevojčice, trudnoća, BIH, maloljetničke trudnoće, pobačaj, djevojčice, tučnjava, roditelji, manijak, haustor, napad, seks navike, prodaja, maloljetnica, djeca rast, roditelji, pedofili, pedofilija, uhićenje, gole fotke, zlostavljanje, otac, psiholozi, djeca rast, igra, nasilje, pornografija, Mostar, djevojčica,
...kojega su do sada imali bila je djevojčica stara samo 9 godina, dovedena već u jutarnjim satima u besvjesnom stanju, iznio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Ljubljani direktor te bolnice Rajko Kenda.

"Ovdje primamo samo maloljetne pacijente, a kod nas završi vjerojatno samo trećina onih kojima je zbog alkohola stvarno potrebna pomoć", rekao je Kenda, dodajući da je najviše onih koji alkoholizirani završe u bolnici zbog ispumpavanja želuca nakon masovnih zabava i koncerata. Nakon jedne takve masovne zabave na klinici je prije dvije godine završilo 16 maloljetnika.

"Uživanje alkohola kod maloljetnika je problem koji roditelji nikako ne bi smjeli podcjenjivati", kazao je Kenda, dodavši da imaju i slučajeva kad im roditelji koji dođu po djecu koja su završila kao hitni slučajevi jednostavno kažu da su se djeca samo zabavljala i da doktori od svega nepotrebno "rade cirkus".

Doktor Kenda istaknuo je da alkoholiziranost mladih jest društveni problem s kojim se treba suočiti, no da su roditelji najodgovorniji za ponašanje svoje djece.

"To su njihova djeca i dužni su ih dovesti zdrave do njihove odrasle dobi", dodao je Kenda pozvavši roditelje da i sami budu uzor svojoj djeci kad je riječ o konzumaciji alkohola.

Psihoterapeut Vilijem Ščuka, koji se niz godina bavi problemom ovisnosti kod mladih, pripisao je čestu alkoholiziranost maloljetnika njihovoj društvenoj otuđenosti. "Otuđenost je danas vrlo moderna, a mladi je trebaju jer se teško suočavaju sa problemima današnjice", rekao je Ščuka.

Net.hr