FOTO  FPMOZ: Održana stručna konferencija Aerobika i Fitnesa

FPMOZ, aerobik  , fitnes
...Kampusa 2 u Rodoču organizirao je Stručnu konferenciju Aerobika i Fitnesa sa naglaskom primjene ovih sadržaja u sportu, školi i rekreaciji. Konferencija je bila namjenjena svim stručnim kadrovima u sportu, nastavi tjelesne i zdravstvene kulture kao i za instruktore aerobika, fitnesa ali i drugih grupnih oblika vježbanja. Program konferencije je po prvi put u Bosni i Hercegovini na ovakav način omogućio usavršavanje iz područja grupnih oblika vježbanja kroz praktične radionice ali i teorijska predavanja pod vodstvom dr.sc. Pere Zaletel profesorice sa Fakulteta za sport iz Ljubljane i višegodišnje instruktorice aerobika i njenim timom Nine Taranture voditeljice Zumbe i Step aerobika te Nuše Klešnik instruktorice Aerobika i Pilatesa.

Dodatnu praktičnu radionicu namjenjenu primjeni ovih sadržaja u sportu vodio je Mate Brekalo viši asistent Studija Fizičke kulture i dugogodišnji kondicijski trener.

Nakon praktičnih radionica uslijedila su predavanja sa temama Kondicijske pripreme sportaša kroz sadržaj aerobika i fitesa, Suvremeni pravci u fitnes industriji kao i Prehrana prije, za vrijeme i nakon treninga odnosno natjecanja koju je izložila profesorica dr.sc. Vesna Bosanac nutricionist i voditelj prehrane u sportskim klubovima.

Ispred organizatora sudionicima se obratio prodekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dr.sc. Marin Ćorluka koji je naglasio važnost organizacije ovakvih stručnih konferencija iz svih područja Kineziologije i po prvi puta mogućnost usavršavanja svojih znanja za sve instruktore koji se bave ovim područjem na našim prostorima od licenciranih i priznatih voditelja što ovoj konferenciji još više daje na važnosti. Konferenciju je još podržala i voda Leda a uz nju sudionici su dobili i prigodnu majicu konferencije.