Evo kako se riješiti gripe s 4 sastojka koje nam daruje priroda!

gripa, Renato Glavaš, Ana Marija Dedić, Klinička bolnica Mostar, svinjska gripa, A(H1N1), Nova gripa, svinjska gripa, bakterije, gripa, Mostar, žena, posao, bolest, svinjska gripa, gripa, zaštita, lijek, gripa, mit, laž, cjepivo, gripa, prehlada, gripa, zdravlje, prehlada, lijek za prehladu, temperatura, zdravlje, virus, prehlada, namirnice, pogoršanje prehlade, bolest, pogreške, upala grla, liječenje, lijek, viroza, gripa, savjeti, zdravlje, prehlada, liječenje, prehlada, kako spriječiti, zlatna pravila, zima, najčešće greške, gripa, BIH, veljača, gripa, preventiva, kako spriječiti, spriječavanje, gripa, lijekovi, hrana, izbjegavanje, gripa, gripa, pandemija gripe, Svjetska zdravstvena organizacija, prehlada, simptomi, gripa, prehlade, lijek za prehladu, gripa, BIH, viroza, savjeti, prehlada, hrana za jelo, prehlada, pogoršanje prehlade, gripa, nepoznate stvari o gripi, virusi, gripa, često pranje ruku, prehlada, izliječenje, prirodan lijek, gripa, Gripa H3N8, svinjska gripa tamiflu, Nov

Onase najčešće liječi antibioticima iako su nezdravi i mogu ostaviti velike posljedice po već ionako izmučeni organizam. Donosimo vam 4 sastojka koja krije Božja priroda a pomoću kojih se gripe možete riješiti brzo i jednostavno.
Prvi sastojak zasigurno imate u kući.

Riječ je o češnjaku najjačem prirodnom antibiotiku koji uništava sve nezdrave bakterije ali one dobre, za razliku od kemijskih antibiotika ne dira. Isim što u trenu podiže oslabljeni imunitet on usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g. svježeg češnjaka dnevno.

Iduća biljka je Ehinacea. Biljka koja također poduže imunitet a djeluje i kao antivirusno sredstvo te kao veliki borac protiv bakterija a djeluje na način da tijelo puni antioksidansima koji vode svoju borbu s infekcijama. Ehinacea se posebno preporuča tijekom zime kao posebna preventivna mjera protiv gripe dok su istraživanja pokazala da ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji s C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

Možda će te se iznenditi ali začin koji gotovo svakodnevno koristite u svome domu može vam pomoći kada nastupi gripa. Riječ je o origanu, biljki intenzivna i opora mirisa a koja djeluje kao prirodni antibiotik. Esencijalno ulje origana pomaže kao sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha a koristi se i kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe. Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

I posljednji jednako vrijedan je i korijen pod nazivom Ginseg a kojeg još nazivaju i korijenom života jer pomaže da se svi minerali i vitamini u prganiozmu iskoriste na pravilan način. Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, odnosno tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih 'zimskih' bolesti.

dnevno.hr