Devet razloga zašto nam opada kosa!

kosa, opadanje, celibat , usporiti opadanje kose, debljina, opadanje, kosa, Uzroci, usporiti opadanje kose, maske za kosu, usporiti opadanje kose, usporiti opadanje kose, Uzroci, razlozi, cink, tijelo, nedostatak cinka, znakovi, kosa, usporiti opadanje kose, bubrezi
Jesen

Tijekom ljeta pojačano izlaganje sunčevim zrakama uzrokuje brži rast kose u toplijim mjesecima, a baš zbog toga ona pojačano opada u jesen. Novi folikuli koji će zamijeniti stare dlake formiraju se u rujnu i listopadu, a takve faze obično traju oko šest tjedana.

Friziranje

Kosa, kao i sve, ima svoj životni ciklus: rast, odmaranje i opadanje. Kada je pod konstantnim stresom, životni ciklus kose se jednostavno omete i ona mnogo brže opada. Kosi ne odgovara ni kada je stalno zavezana, kad se previše fenira i "muči" kojekakvim kemijskim sredstvima. Pustite je da se odmori.

Trudnoća

Nakon porođaja više nego tijekom trudnoće češći je gubitak kose. Porođaj je poprilično stresan događaj, a žene nagli gubitak kose počnu primjećivati dva do tri mjeseca nakon porođaja.

Previše vitamina A

Ovaj se problem događa kod djevojaka koje uzimaju dodatke prehrani, posebno beta-karoten za brže "crnjenje" tijekom sunčanja.

Hormoni

Nagle hormonske promjene koje se događaju zbog raznih faktora (trudnoća, menopauza) mogu uzrokovati gubitak kose, a u slučaju da u obitelji imate slučajeve preranog gubitka kose, vjerojatno ste u rizičnoj skupini koja brže gubi kosu.

Stres

Emocionalni stres u odnosu na fizički rjeđe izaziva gubitak kose, ali to ne znači da nije moguće. Izloženi smo stresnim razdobljima kao što su razvod, smrt voljene osobe ili briga o nemoćnim bližnjima. Sve to može izazvati preuranjeni gubitak kose.

Anemija

Svaka deseta žena od 20 do 49 godina pati od manjka željeza u krvi (što je najčešći oblik anemije). U većini slučajeva anemija uzrokuje slabljenje kose, kao i njezino opadanje. Sve se to možete spriječiti adekvatnim unosom željeza.

Naglo mršavljenje

Nagli gubitak kilograma jedan je oblik fizičke traume koji može uzrokovati slabljenje kose i njezino opadanje. Nemate pretjeranog razloga za brigu jer će se nakon gubitka kilograma u vremenu od šest mjeseci kosa oporaviti.

Godine

Nije neuobičajeno da vidimo ženu u pedesetim ili šezdesetim godinama života s oslabljenom i prorjeđenim vlasištem. Stručnjaci vjeruju da vodeću ulogu u ovom slučaju imaju hormonske promjene tijekom menopauze. Gubitak kose uzrokovan starenjem u velikoj mjeri može se spriječi pravilnom prehranom, piše Prevention.

Izvor: dnevno.hr