Deset razloga da se pokrenete: Inspiracija za baš svaki dan

vježbanje, dom, zdravlje, vježbanje, zdravlje, vježbanje, razlozii, Ivana Banfić, vježbanje, sreća, vitkost, navike, trening, kalorije, mršavljenje, trening, pitanja, vježbanje, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , kardiovaskularni sustav, štiti od kardiovaskularnih bolesti, vježbanje, mršavljenje uz trening, istraživanje, trening napor, jutro, video snimak, vježba, trbuh

Nemate volje za ništa i nikako se ne možete natjerati na vježbvanje? Pročitajte razloge koji vas mogu inspirirati i pokrenuti:

1. Tjelesnom aktivnošću potičemo tijelo da luči endorfine, odnosno kemikalije koje nam pomažu da bismo se osjećali dobro i bili bolje raspoloženi.

2. Vježbanje jača naše tijelo i poboljšava fizički izgled, koji često može biti izvor osobnog nezadovoljstva.

3. Fizička pokretljivost te osjećaj snage i moći može pozitivno djelovati na samopouzdanje.

4. Jačanjem tjelesnog imuniteta kroz tjelesnu aktivnost, osjećat ćete se bolje i smanjit ćete izraženost i utjecaj fizičkih simptoma depresije.

5. Vježbanje je vrijeme kada ste sami sa sobom prisutni u trenutku, to vrijeme nesebično poklanjate sami sebi. Takvi su trenuci prava rijetkost u današnjici i vaše tijelo i vaša glava to zaslužuju.

6. Vježbanjem povećavamo tjelesnu temperaturu, čime stvaramo ugodan fizički osjećaj i zadovoljstvo.

7. Kroz tjelesnu aktivnost i učestale treninge imamo prilike upoznati nove ljude, povećati broj socijalnih kontakata te podići svoje samopouzdanje uz druženje.

8. Dobar dio vježbanja izvodite na svježem zraku ili u većem otvorenom prostoru kako bi utjecaj i zadovoljstvo koje proizlazi iz vježbanja bilo veće. Bez obzira na oblik tjelesne aktivnosti, dobit ćete željeni efekt. Nije nužan odlazak u teretanu ili trčanje na traci.

9. Košarka, nogomet, badminton ili plivanje, to su sve odlične opcije za rekreaciju. Predlažem da odaberete aktivnosti (dakle i nekoliko njih), uvrstitite ih u svoj raspored i uživate u svakoj od njih. Tako ćete zasigurno uživati.

10. Poboljšanje kognitivnih sposobnosti, povećano zadovoljstvo životom, povećana razina raspoložive energije na dnevnoj razini, poboljšani fizički izgled i zdravstveni status samo su neki od rezultata redovitog bavljenja fizičkom aktivnošću.

Izvor: 24sata.hr