6 najopasnijih načina za gubljenje kilograma

mršavljenje, dijeta, trikovi, doručak, mršavljenje, odabir, razlozi, kilogrami, stres, mršavljenje, savjeti, zdravlje, frižider, namirnice, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, savjeti, mršavljenje, stomak, kilogrami, mršavljenje, trikovi, pomoć, mršavljanje, pravila, lijek, mršavljenje, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, dijeta, trikovi, mršavljenje, roditelji, trudnoća, beba, mršavljenje, ravan stomak, mršavljenje, žena, hrana, mršavljenje, debljanje, mit, činjenica, mršavljenje, hrana, namirnice, tijelo, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, ljeto, načini, mršavljenje, načini, mršavljenje uz trening, gladovanje, zdravlje, dijeta, salo, trbuh, dijeta, mršavljenje uz trening, pića, stomak, mršavljenje uz trening, debeli, djeca, bakterije, dr oz, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, Božić, mršavljenje, blagdani, hrana za jelo, odricanje, čaj, đumbir, mršavljenje uz trening, debljina, zemlje, svijet oko nas, zdravlje, čudotvorni napitak, dijeta, đumbir, med, pomaže kod mr
Ponekad toliko želimo vitku liniju da smo spremni uraditi sve pa čak i probati sumnjive i neprovjerene načine mršavljenja. Stručnjaci ističu šest najopasnijih koje bi svakako trebalo izbjegavati.

Gladovanje, post i niskokalorična dijeta
Ozbiljno smanjenje unosa kalorija dovodi do gubitka težine, ali i dragocjene mišićne mase i predstavlja rizik po zdravlje. Ovakva prehrana potiče povećanje masti u tijelu što povećava rizik od dijabetesa, zato ne uzimajte manje od 1200 kalorija dnevno.

Sumnjivi dijetalni preparati
Ako mislite da nova reklama za pilule za mršavljenje zvuči previše dobro da bi bila istinita, vjerojatno ste u pravu. Pilule, napitci i razni preparati za mršavljenje koji vam se svakodnevno nude možda i imaju neki učinak na vašu kilažu, ali rizik kojem vas izlažu je daleko veći. Većina ovih preparata nije ništa drugo nego brzo rješenje napunjeno kofeinom i diureticima koji će izbaciti vodu iz vašeg organizma. To može dovesti do dehidracije organizma i narušavanja ravnoteže elektrolita. Zaboravite na preparate, okrenite se zdravoj prehrani i smršavit ćete na zdrav način.

Svi oblici čišćenja
Vaše tijelo je jedinstveno i fino podešeno da eliminira toksine, tako da vam različiti tretmani čišćenja organizma nisu potrebni. Njihov učinak na kilažu je vrlo kratkotrajan, ali na zdravlje može biti dugoročan. Umjesto toga budite svjesni što jedete, pijte dosta vode i unosite više namirnica bogatih vlaknima. Ako želite očistiti ili detoksicirati svoje tijelo, pijte dosta vode i jedite dosta hrane bogate vlaknima. Čišćenje uključuje i povraćanje hrane, žvakanje hrane i pljuvanje i zlouporabu laksativa. Ovi nezdravi i izuzetno opasni načini mršavljenja prvi su korak da razvijete poremećaj u prehrani.

Opsesivno vježbanje
Pretjerano vježbanje možda dobro izgleda na televiziji, ali u realnom životu može izazvati mnogo problema. Pretjerivanjem s vježbama povećavate rizik od ozljeda, dehidracije i neravnoteže elektrolita. Također, iscrpljivanje vježbanjem ostavlja posljedicu i na vašu psihu jer vježbe počinjete doživljavati kao kaznu zbog jela. Unatoč preporukama stručnjaka, neki ljudi misle da je više uvijek i bolje, pa izlaze iz okvira zdravog i ulaze u rizik opsesivnog ponašanja.

Pušenje
Neki ljudi, posebno mladi, koriste pušenje kao dio strategije da se oslobode viška kilograma, unatoč upozoravanju stručnjaka na štetne posljedice koje izaziva. Nikotin smanjuje apetit, ali istovremeno šteti svakom organu u tijelu i izaziva rak, kardiovaskularne, respiratorne i druge bolesti i povećava rizik od smrti.

dnevni list