3 namirnice koje će vaše tijelo hidratizirati bolje od čaše vode

jesen, zdravlje, plastične vrećice, povrće, vijek trajanja, djeca, povrće, učenje, voće, povrće, hladnjak, hormon ethrel, voće i povrće, izbjeljivanje, zubi, voće i povrće, voće, voće i povrće, Svježe voće, pesticidi, voće i povrće, hidratizacija, voda, voće i povrće, zimnica, kvaliteta voća i povrća, c vitamin, spravljanje zimnice, kancerogene tvari, teški metali, zagađenost, voće i povrće, povrće, ishrana, način ishrane, pravilna ishrana, dijeta, namirnice, svaki dan, pesticidi, voće i povrće, pranje, sezonske namirnice, nesezonska hrana, osobe s invaliditetom, farmeri, voće, povrće, životni vijek, istraživanje, voće i povrće, pranje, voće i povrće, pranje, zdravlje, voće i povrće, svježina
Zbog pojačanog znojenja je potrebno češće nadoknađivati izgubljenu tekućinu. Voda je piće koje najbolje hidratizira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći i u održavanju adekvatne ravnoteže elektrolita i omogućiti pravilno funkcioniranje organizma.

Svaka stanica u tijelu se sastoji od vode i svakoj stanici u tijelu je voda neophodna za pravilno obavljanje svih staničnih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebale postati vaš neizostavan dio prehrane tijekom ljeta.

Krastavac

Sadrži visok postotak vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavaca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće ljetne dane jer osvježava, pruža potrebne hranjive tvari, a omogućit će vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija. Uživajte u ovoj osvježavajućoj i hranjivoj salati od krastavaca i jaja.

Patlidžan

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba - puno vode i vlakana. Patlidžan je također odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tijekom izlaganja UV zračenju. Kako biste iskoristili prednosti patlidžana na ukusan i neobičan način, pripremite patlidžan punjen tunom.

Tikvice

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidratacije. Tikvice također sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C. Za uživanje u zdravstvenim prednostima tikvicama u vrućim ljetnim danima preporučamo salatu od tikvica i mozzarelle.

izvor: centarzdravlja.hr