Najsretnija kavana u Hercegovini: Sve konobarice sretno se udale

kavana
A, Nenad Nešo Krunić, po kome i bife nosi ime, prisustvovao je na svih šest svadbi.

- Prva se odavde udala moja kćerka Olga Krunić, zbog koje se najviše i otvorio ovaj ugostiteljski objekat, jer je bila bez posla - priča Nešo.

Potom je, nastavlja, uslijedilo još pet svadbi, jer su se poslije nje udale i sve druge koje su tu radile: Slađana Škrba, Milica Pecelj, Zorica Rudan, Maja Šalvarica i ne teako davno, prije oko dva mjeseca - Dragana Čolić. One sada žive u Ljubinju, Bileći i Trebinju.

I svih, ovih prvih pet, imaju od dvoje do četvoro djece, tako da sam, smješka se Nešo, na neki način malo doprinio smanjenju „bijele kuge" u Hercegovini!

Ali, šalu na stranu, dodaće, sretan sam što su sve one, a sve su redom bile dobre i čestite djevojke, uplovile u sretne brakove, što imaju sretno potomstvo.

U bifeu „Kod Neše" najkraće je prije udaje radila Slađana Škrba - samo 10 mjeseci, dok je tu najduže ostala Dragana Čolić - točno 6 godina i jedan mesec prije nego što se, rekosmo, udala u Trebinje.

Oni čija je mašta poslije ovih redova već posegnula za tim da je to bife koji je radio do dugo u noć, prevarili su se.

Sve ove djevojke radile su od 7 do 15 sati, a uz to su nedjeljom imale slobodan dan. Kao i za blagdane, što naravno nije radna shema baš uobičajena u Hercegovini.

Na pitanje kakav je to lokal, Nešo će reći: pa skroman, uglavnom miran, smješten u jednom prikladnom kiosku na Crnogorskom putu (za vrijeme rata u BiH tuda je vodio put za Crnu Goru), sa cijenama pića "malo iznad onih u prodavnicama". Jer, recimo turska kava ovdje košta samo pola konvertibilne marke!

Sve u svemu, reklo bi se, ništa naročito. A, opet, sreća je ovo mjesto izabrala za stalni boravak.

Barem do sad.

Pa se Krunić nada da će i njegova nova konobarica Zorica Novokmet, iz obližnjeg sela Dubočice, koja je došla nakon udaje Dragane Čolić, isto tako krenuti stazama svojih prethodnica. I da će ovaj bife i dalje održati rejting najsretnije kavane u Hercegovini za svoje radnice.

mojahercegovina.com