Mostarski billboard postavljen kao četvrti reflektor na Allianz Areni

Mostar,  Billboard, projektant
Nedavno podignuti Billboard kod projektanta izazvao je velik broj nesuglasica zbog jačine svoje svjetlosti. Podstanari iz okolnih zgrada već duže vremena se žale da ne mogu sklopiti oka noću. Jedan od njih je i Amer Š. (46), povratnik iz švedskog grada Jukkasjärvi: "Noćas nisam mogao zaspati. Mislio sam da se i dalje nalazim u Švedskoj i da je riječ o polarnoj svjetlosti."

Međutim, kako to uvijek biva, stranci su prepoznali originalnost i kvalitetu najnovijeg mostarskog svijetlećeg panoa. Njemačka tvrtka Jukić Reflektoren GMBH koja se bavi održavanjem travnjaka i reflektora na popularnoj minhenskoj Allianz Areni, ponudila je 1.5 milijuna konveribilnih maraka za mostarski billboard kako bi ga postavili kao četvrti reflektor na Allianz Areni.

Jozo Jukić, izvršni dopredsjednik tvrtke, više od 25 godina održava travnjak za minhenski Bayern. Sve je počelo na Olimpijskom stadionu, a u posljednjih nekoliko godina održava travnjake i reflektore na jednom od najljepših stadiona na svijetu: "Doša san ovdje prije 26 godina. Otvoria san Gewerbe i tako je sve krenulo. Danas smo najjača tvrtka za stadionsko održavanje u Njemačkoj." Na naš upit, kako misle iskoristiti mostarski billboard, Jozo je odgovorio: "Trenutno radimo na postavljanju novih reflektora. Postavili smo tri, čija jačina doseže 1200 luksa. Ipak, UEFA-in standard je 2000 luksa. Preko kolege sam došao u kontakt s mostarskom tvrtkom Skrin Fajer te smo dogovorili otkup Billboarda kod Projektanta koji ima jačinu 1500 luksa tako da je on sam gotovo pa dovoljan za svu rasvjetu na stadionu."

Oduševljenje ne kriju ni u minhenskom Bayernu. Predsjednik uprave njemačkog nogometnog diva, Karl-Heinz Rummenigge zadovoljan je učinjenim: "Veoma je važno imati dobru infrastrukturu i upravo zbog toga već više od 20 godina tvrtka Jukić Reflektoren GMBH zaslužuje naše povjerenje. Zadovoljni smo četvrtim reflektorom koji je pristigao iz Mostara. Imam osjećaj da smo do sada igrali u mraku. Navodno će Allianz Arena biti uvrštena u građevine koje će se moći vidjeti s mjeseca. Hvala Mostarcima."

Svečanom činu potpisivanja prisustvovao je i mostarski gradonačelnik te je već dogovorena i izrada spomen skulpture Allianz Arene ispred mostarske vijećnice.

erogag.com