Dvobojna torta

recept, dvobojna torta, torta, desert
PRIPREMITE...

Za biskvit:
10 bjelanjaka
28 dag šećera
28 dag prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaa
1 dl mlakog mlijeka
žlica ruma za namakanje biskvita

Za čokoladnu kremu:
6 žumanjaka
1 jaje
10 dag šećera
10 dag čokolade
25 dag margarina
5 dag šećera u prahu

Za vanilija kremu:
4 žumanjka
2 pudinga od vanilije
4 žlice šećera
7 dl mlijeka
5 dl slatkog vrhnja


Biskvit:

Lješnjake popržite, ogulite i sameljite. Bjelanjke sa šećerom i par zrna soli izmiksajte u čvrsti snijeg pa dodajte pržene mljevene lješnjake i kakao. Pecite dok se biskvit počne odvajati od ruba kalupa.
Čokoladna krema:

Žumanjke, jaje i 10 dag šećera miješajte na pari dok ne nastane svijetla gusta krema, dodajte otopljenu čokoladu pa miješajte na pari još 5 minuta. Kada se krema ohladi, dodajte margarin koji prethodno pjenasto izradite sa šećerom u prahu.
Vanilin krema:

u posudu ulijte mlijeko, žumanjke, prašak za puding i šećer te stavite kuhati uz povremeno miješanje. Kad miješajući osjetite početak zgušnjavanja pudinga, nastavite miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha. Kuhajte smjesu povremeno miješajući još 2 minute. Dok se krema hladi, povremeno je promiješajte. Kad se ohladila, izradite je da postane pjenasta i dodajte pola litre tučenog slatkog vrhnja.
Slaganje:

Biskvit (namočite) - čokoladna krema - vanilin krema. Vanilin krema je dosta mekana pa je najbolje tortu slagati u obruču i tako je pustiti hladiti preko noći. Idući dan izvadite obruč i ukrasite tortu