Četiri načina kako još možete iskoristiti polutrulo voće

banane, tumorske stanice, imunološki sustav, banana, kora, banana, zrela banana, TNF, banane, zdravlje, banane, točkaste banane , zdravlje
I po zimi voće dosta brzo propada, no u sezoni toplijeg vremena dovoljno je ostaviti ga par dana na otvorenom u zdjelici i možete ga prekrižiti. No je li doista tako? Prije nego što ga se riješite, evo načini kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće.

Napravite sok, smoothie ili shake

Operite ga, očistite i ubacite u sokovnik ili blender. Dobit ćete visokohranjivi napitak koji (u slučaju da pripremite smoothie) može zamijeniti i obrok.

Je li netko za džem?

Ako je vaše voće i tako na putu da se u potpunosti zgnječi, pomognite mu u tom procesu i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove ukuse.

A kad smo kod pećnice..
.
Ako ste spremni dodatno zagrijati atmosferu, ispecite kolač, pitu, tortu, mrvice... Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac.

Ili se rashladite

Ne da vam se peći? Jednostavno napravite sladoled. Banane ili jagode (ali i bilo koje voće, ako ćemo biti iskreni) može se iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled od njega.

Z.B.S. / food52.com