Val vrućine preko +30 u srijedu će prekinuti oluja i tuča

vrućina, vrućina, sunce, ljeto, vrućina, vrućina, preživljavanje, oprez, voda, vrućina, vremenska prognoza, suša, požari, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vrućina, ljeto, kolovoz, voda, stres, mršavljenje, vrijeme, ljeto, vrućine, boce, voda, bakterija, zoran vakula, ljeto, prognoza, vremenska prognoza, sparina, tuča, vrijeme, vrućina, vrijeme, prognoza, vrućine, ljetna vrućina, vrućina, vrućina, toplotni udar, bura, voda, zdravlje, vrućina, ljetna vrućina, kolaps, ljetna vrućina, paklene vrućine, vrućine, vrućina, crveni meteoalarm, toplotni udar, vrućina, ljetna vrućina, zaštita, ljetna vrućina, paklene vrućine, ljeto, toplotni udar, toplo vrijeme, vrućina, ljetna vrućina, voda, izreka, vrućina, vremenska prognoza, voda, boca, plastična boca, vrućina, ljetna vrućina, BIH, oprez, toplotni udar, vrućina, toplinski udar, Hercegovina, vrućine, paklene vrućine, radnici, vrućina, ljetna vrućina, BIH, meteoalarm, europa, BIH, vrućina, oprez, ljetne temperature, visoke
...cijelu Hrvatsku, sa srijede na četvrtak stiže nam osvježenje mjestimično uz jače izraženo olujno nevrijeme, pa i tuču. Temperature će u unutrašnjosti prvo narasti na preko 30°C, a potom pasti za 5 do 10°C.

U utorak će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, tek mjestimice uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 30, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U srijedu će veći dio dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i vrlo toplo. Prema kraju dana očekuje se postupan porast naoblake, a navečer i u noći na četvrtak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. U noći na četvrtak u unutrašnjosti može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, praćenih jakim i olujnim vjetrom, a ponegdje i tučom. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak u unutrašnjosti, a jugo na Jadranu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 23 do 28°.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti promjenjivo do pretežno oblačno, još uz povremenu kišu, uglavnom ujutro i prijepodne. Sredinom dana očekuje se stabilizacija i postupno razvedravanje. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, tek povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 21 do 26°.

U petak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slabi vjetrovi sjevernih smjerova koji će tijekom dana okretati na južne smjerove. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 25, a na Jadranu od 22 do 27°C.

Tijekom vikenda vrijeme se neće previše mijenjati, samo u subotu poslijepodne u zapadnim krajevima može biti pojačane naoblake uz mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Tportal.hr