Trikovi kojima supermarketi zarađuju na akcijama

Naime, istraživanje udruge je pokazalo da supermarketi mame kupce tobožnjim akcijama i sniženjima, gdje zapravo dižu umjesto da spuštaju cijene proizvoda, piše Daily Mail.

Manipuliranjem cijenama supermarketi stvaraju iluziju da na akcijama štedite novac. Primjerice, supermarket Asda povećao je cijenu jedne čašice jogurta Müller s 30 na 61 peni kada je na akciji nudio kupnju 10 čaša jogurta po cijeni od 4 funte. Kad je akcija završila, cijenu Müller jogurta vratili su na 30 penija.

Također, Tesco je primjerice prodavao pivo Becks po 'sniženoj' cijeni čak 190 dana, a po navodno pravoj cijeni pivo se prodavalo samo 70 dana. Slično je napravio i Ocado: jagode su po cijeni od 3.89 do 4.38 funti prodavali samo 13 dana, nakon čega su ih prodavali po 'sniženoj' cijeni od 2.25 funti idućih 112 dana!

Nadalje, otkriveno je i kako je Asda prodavala zubnu pastu Aquafresh Milk Teeth Toothpaste s porukom "Prije 1.74 funte, sad 1.15 funti", iako se ta zubna pasta baš nikad nije prodavala po toj cijeni.

U prozvanim supermarketima Tesco i Asda otkrivene su varke pripisali - ljudskoj grešci. "Mi smo samo ljudi i povremeno radimo greške", priopćeno je iz Asde. Online trgovina Ocado je također navela da je došlo do greške u sustavu u cijenama jagoda.