Tri prirodna načina kako odčepiti odvod

odvodi, otčepljivanje
Sol, soda bikarbona i ocat

 

Postoji nekoliko kombinacija upotrebe ova tri sastojka, no vi možete i sami pronaći koji vama najviše odgovara. Prema jednom trebali biste upotrijebiti po pola šalice od svega navedenog, pomiješati ih, sve izliti u odvod i preliti ključalom vodom.

Prema drugom receptu, trebate iskoristiti pola šalice octa i 3/4 šalice sode bikarbone. Prvo ulijte u odvod sodu bikarbonu, a zatim ocat. Začepite odvod i pola sata kasnije sve prelijte vodom.

Za treći recept trebat će vam pola šalice sode bikarbone, dvije žličice soli i šalica octa. Izlijte ih sve u odvod i prekrijte. I u ovoj situaciji trebate pričekati neko vrijeme prije nego pustite vodu.

Deteržent za pranje suđa

Jedan od najjednostavnijih načina da odčepite začepljeni odvod jest da upotrijebite deterdžent za pranje suđa. Ovaj način možete isprobati samo u situaciji kad odvod nije u potpunosti prekriven vodom, točnije kad voda sporo teče.

Sve što trebate učiniti je u odvod sipati malo veću količinu (ali nemojte pretjerati!) deterdženta, a zatim ga preliti vrelom vodom. Ako je do začepljenja došlo zbog nakupljene masnoće, možete biti sigurni da će ovo riješiti problem.

Odčepljivač odvoda, žičana vješalica ili sajla

Najprirodniji izbor za prvu ruku je odčepljivač odvoda, kojeg svi imaju doma. No budući da je to prva stvar koju svi probaju, velika je šansa da nećete dugoročno riješiti stvar. Možete iskoristiti i žičanu vješalicu koju ćete malo izravnati i izvući van sve što je zapelo na vrhu odvoda (očekujte svašta) ili sajlu koju ćete provući cijelim putem kako bi raščistila prolaz.

Isprobajte navedene prijedloge i sigurno ćete naći jedan baš po svojoj mjeri.

Z.B.S. / naturehacks.com