FOTO  Dodjela certifikata polaznicima osmog ciklusa obuke CNC operatera u Intera Tehnološkom Parku

intera mostar

Dodjeli su nazočili predstavnici INTERA Tehnološkog Parka, predavači i polaznici obuke, a sve pod budnim okom poduzeća zainteresiranih za ovu vrstu kadrova.
Dvadesetsedmorici polaznika obuke uručeni su certifikati o ospješno završenom tečaju za profil CNC operatera nakon tromjesečne teorijske i praktične obuke koja se odvijala na najsuvremenijim industrijskim CNC strojevima. U sklopu obuke polaznici su osposobljeni za potpuno samostalno rukovanje CNC glodalicom i CNC tokarilicom, tražen kadar za kompanije iz sektora koje bilježe iznimne rezultate u izvozu te kontinuirani rast prometa i prihoda.

Do sada je u INTERA HTEC CNC centru, kroz 8 organiziranih ciklusa, obuku prošlo 125 polaznika. U međuvremenu je u prostorijama tehnološkog parka održano nekoliko intervjua između polaznika i predstavnika tvrtki što je rezultiralo zapošljavanjem preko 60% polaznika što je izvrstan konačni rezultat vezan za generalni uspjeh zapošljavanja u okruženju. Sljedeći, deveti ciklus obuke počinje u rujnu 2016. godine.