FOTO  Spektakularna završnica Lino višebojca u Sarajevu

Lino višebojac, Sarajevo
Uz rasplesane učenike i nastavnike, posebnu rolu imala je časna sestra Antonija koja je postala najbolja izazivačica sezone. Puna veselja i ljubavi prema djeci sestra Antonija je maestralnim manevrom pobijedila bivšeg košarkaškog reprezentativca Emira Halimića. Zajedničkim fenomenalnim plesnim nastupom djelatnika i učenika škole, uz pjevačku izvedbu skladbe „Waka, waka" Farah Pršeš otvoren je dvanaesti i poslednji ovogodišnji višebojac u Bosni i Hercegovini.

Brojni sportski gosti potvrdili su da je ovaj projekat postao značajan i prepoznatljiv događaj koji se željno iščekuje i na čiji poziv se svi rado odazovu. Natjecatelje i navijače u Sarajevu podržavali su i bodrili Razija Mujanović, najpoznatija bh. košarkašica svih vremena koja je sa reprezentacijama Jugoslavije i Bosne i Hercegovine osvajala medalje na Olimpijskim igrama i brojnim prvenstvima diljem svijeta, Amel Mekić bivši europski prvak i najbolji bh. džudista svih vremena, Arijana Jaha, džudašica i Larisa Cerić, europska viceprvakinja u džudou, Emir Halimić, bivši košarkaški reprezentativac BiH, te nogometna legenda Mirsad Fazlagić.

„Posebna mi je radost da je Katolički školski centar „Sv. Josip" Sarajevo domaćin ovog festivala sporta, stvaralaštva, kreativnosti i fer nadmetanja u kojem su najmlađi učenici naše škole pokazali svoje sposobnosti. Zato posebnu zahvalnost upućujem Podravki i Sportskim novostima na organizaciji, kao i svim sudionicima i sportašima koji su danas s nama. Ovaj dan nam je svima na korist, a posebno našim učenicima", kazao je ravnatelj Katoličkog školskog centra Sv. Josip, velečasni Mario Ćosić.

Pored sestre Antonije koja je sve oduševila svojim košarkaškim umijećem, odlično se pokazao i drugi izazivač, Anto Pecarić, još jedan pobjednik izazova. Najbolji sastavak na temu „Svijet po mom" je napisala Stefani Kecman, učenica devetog razreda. Najbolja navijačka skupina VI-d a najbolje transparente napravio je V-d dok su najgrlatiji navijači bili VII-d razred.

Ukupni pobjednici su Adja Drnda sa 140 i Darian Okuka sa 170 prikupljenih bodova, oboje iz sedmog razreda, čime su izborili i odlazak na veliko finale Lino višebojca u Koprivnicu 21. maja gdje će se družiti i natjecati sa svojim vršnjacima, pobjednicima višebojaca u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zajedničkom plesnom koreografijom svih učesnika - djelatnika škole, učenika, sportskih gostiju te realizatorske ekipe Lino višebojca, spektakularno je i zatvorena sezona.

Ovogodišnja, druga po redu bosansko-hercegovačka sezona Lino višebojca uključila je jedanaest gradova i dvanaest škola diljem BiH a prije završnice u Sarajevu, višebojac je tijekom ožujka i travnja održan u Tomislavgradu, Brčkom, Travniku, Bihaću, Čapljini, Mostaru, Širokom Brijegu, Tuzli, Zenici i u Banjaluci i obuhvatila skoro 10000 učenika.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizirao u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.