Riješite se komaraca i muha - napravite čudotvornu svijeću

svijeća, paljenje svijeća, sam svoj majstor, komarci, svijeća, miris, samoubojstvo, glamoč, crna kronika, državljanin bih
Eterično ulje citronele (dobiva se od limunske trave) komarci jednostavno mrze pa iskoristite tu činjenicu i uljepšajte si život dok sjedite u kući ili na vrtu. Ovdje su upute kako da sami napravite svijeću za tjeranje komaraca. Osim toga, lijepo će izgledati dok gori i ispušta miris za koji kažu da djeluje relaksirajuće. Miris citronele ne vole ni muhe, mušice itd., a bježe i od ulja eukaliptusa, donosi 24sata.hr.

Što vam je potrebno:

vosak - možete iskoristiti staru svijeću ili ga kupiti
eterično ulje citronele
eterično ulje eukaliptusa
2 drvena štapića
staklena posudica u kojoj će biti svijeća
fitilj
ljepljiva traka

Postupak:

Stavite fitilj u staklenu posudicu tako da ga drveni štapići drži odozgo, a donji dio zalijepite trakicom za dno posude. Štapiće stavite vodoravno na posudu i fitilj pričvrstite tako da stoji u sredini i ne miče se kasnije dok ulijevate smjesu voska i eteričnog ulja.

Vosak otopite tako da ga stavite u lončić koji se zagrijava u vodi koja se nalazi u drugom loncu, na srednjoj temperaturi. Kad se otopi, umiješajte eterično ulje citronele - 10 do 13 kapi i 5 do 8 kapi ulja od eukaliptusa (za svijeće srednje veličine). Polako to sipajte u staklenu posudicu i pazite da se fitilj ne pomakne. Ostavite nekoliko sati da se stvrdne pa uklonite štapiće koji drže fitilj. I to je to!

vecernji.hr