Očekujte velike promjene na Facebooku: Profilna fotografija će izgledati ovako

facebook telefon

Iz Facebooka su objavili da će se mobilni prikaz te društvene mreže uveliko promijeniti, uključujući profilni video, privremene fotografije i nove mogućnosti kojima će korisnici kontrolirati što drugi vide kad posjete njihov profil.

Profilni video, kako ga nazivaju iz Facebooka, omogućuje ljudima da profilnu fotografiju zamijene kratkim video koji se ponavlja. To će biti vidljivo samo na mobilnom Facebooku, kao i ostale nove promjene. Korisnici će osim toga moći učitati "privremenu verziju" profilne fotografije, koja će se promijeniti u fotografiju koja je bila ranije u vrijeme koje vi navedete".

Ova promjena inspirirana je filterom Celebrate Pride, koji su ljudi povremeno, najčešće tijekom parada ponosa, koristili da pruže podršku LGBT osobama. Zanimljivo je da je tu značajku kreirao stažist u Facebooku, a ona je postala jedna od najpopularnijih te je korištena čak 26 milijuna puta, piše Independent.

Korisnici će moći promijeniti i informacije koje se pojavljuju na njihovim profilima. Nova značajka omogućuje da izaberete koje osobne podatke želite da se pojavljuju na vrhu stranice, a dodat će se i rubrika "bio" u kojoj ćete moći ispisati kratku poruku o sebi.

Napravljene su i neke male promjene vezane uz izgled profila, pa će se kućica s fotografijama i prijateljima nalaziti nešto više. Profilna fotografija, odnosno GIF, nalazit će se u sredini stranici, a ne sa strane.

Ponavljamo, tako će izgledati samo u mobilnom prikazu. Ove značajke najprije će se testirati "na malom broju korisnika iPhonea u Velikoj Britaniji i SAD-u", no iz Facebooka su poručili da će uskoro biti dostupne svima.