Napad Anonymousa? Facebook nedostupan korisnicima diljem svijeta!

Brojni korisnici na Twitteru potužili su se kako ne mogu pristupiti Facebooku, a čini se da je riječ o velikim problemima s ovom društvenom mrežom koja je djelomično nepristupačna u velikom broju zemalja - od Australije preko Indije i Europe pa do SAD-a i Brazila.

Iako trenutno nema službenih informacija o uzrocima ovih problema s Facebookom, haker Anonymous Own3r preuzeo je odgovornost i na svom profilu na Twitteru napisao da je on napao Zuckerbergovu mrežu - ipak, s obzirom da su Anonymousi više puta do sada objavljivali da oni neće napadati Facebook jer je to jedan od servisa s kojim i sami komuniciraju, čini se da Anonymous Own3r samo želi iskoristiti situaciju i dobiti svojih pet minuta (hakerske) slave.

Na The Next Webu kažu da je i u listopadu prošle godine Facebook imao sličnih problema te jedno vrijeme nije bio dostupan nekim korisnicima, a kao službeni razlog iz ove su kompanije tada naveli promjenu DNS-a s ciljem optimizacije prometa.

Podsjetimo, prije nekoliko dana brojni korisnici nakratko nisu mogli pristupiti nekim od najvećih internetskih stranica poput CNN-a i Huffington Posta, a razlog je bio bug u Facebook Connectu te je ovo već drugi veliki problem sa Zuckerbergovom mrežom u kratko vrijeme.

Inače, dok se neki korisnici na Twitteru žale što je ne mogu pristupiti Facebooku, drugi 'slave' što je 'Facebook napokon pao', a neki su sarkastično zaključili kako će sada produktivnost u brojnim kompanijama porasti za 500 posto jer će se zaposlenici, kada već nema Facebooka, napokon u potpunosti moći posvetiti poslu.

izvor: Dnevnik.hr