LogitechKeys-to-go: Bilo kuda, tipkovnica svuda

logitechkeys to go, tipkovnica, tableti
Tableti su uređaji koji su nam u mnogočemu olakšali rad, posao, donijeli zabavu i razne druge mogućnosti. Stoga nije čudno što ih brojni korisnici sve češće rabe i za pisanje dokumenata, radova, prezentacija i sl. Iako su ovakvi uređaji prilagođeni za tipkanje po zaslonu, višestruko ugodnije bit će tipkanje na tipkovnici.
Tanka, lagana i neprimjetna

LogitechKeys-to-go je, kako i sam naziv govori - tipkovnica za van. Taj epitet nije zaslužen samo zbog kompaktnih dimenzija nego i zbog nevjerojatne robusnosti tipkovnice. Naime, LogitechKeys-to-go otporan je na prolijevanje tekućine, pa tako, ako kava ili sok završe na tipkovnici - nema straha. Dovoljno je tipkovnicu ocijediti i - spremna je za rad. Kada smo kod kompaktnih dimenzija, ova tipkovnica to uistinu i jest. Dimenzijama je poput kakvog 7-inčnog tableta, tako da će se neprimjetno uklopiti u torbu uz tablet. Profil ima samo nekoliko milimetara te će tipkovnica biti tanja od gotovo svih danas dostupnih tableta. Doza robusnosti vidljiva je i po nešto gumiranoj podlozi tipkovnice, koja sprječava klizanje, a gornja je strana mekano baršunasta.
Poveži i tipkaj

Povezivanje s uređajima (tabletima) izvodi se s pomoću Bluetooth veze. Ta se radnja odvija u nekoliko minuta i tipkovnica je spremna za rad. Kako bi radila, tipkovnica ima ugrađenu bateriju, koju je s vremena na vrijeme potrebno dopuniti. No kad je jednom napunite, gotovo ćete zaboraviti kada ste je punili jer baterija zaista traje. Mi je na testu nismo uspjeli isprazniti. Tipkanje je iznenađujuće ugodno bez obzira na majušan hod tipki i baršunasti osjećaj pod prstima. Jedini nedostatak je što ne postoji inačica s hrvatskim rasporednom tipki (bar za sada). Cijena od kakvih 500 kuna čini se pomalo visokom, no s obzirom na kvalitetu ona je i opravdana. Dodajmo da uz tipkovnicu dolazi i praktični nosač tableta koji omogućava uspravno držanje tableta uz tipkovnicu, poput zaslona prijenosnog računala.